自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

小朋友五歲, 想買真正既單車比佢學, 但屋企細, 有冇D可以摺合既又合佢年紀既單車(可加輔助轆)賣哩?想摺埋放喺窗台....

男爵府

回覆樓主:

屋企可以鑽牆嗎? 可以鑽個架/勾掛單車喺牆

男爵府

呢部幾好, 若要加輔助轆, 最好揀單速車

男爵府

chu_peipei 發表於 16-10-17 09:45
屋企可以鑽牆嗎? 可以鑽個架/勾掛單車喺牆
呢個冇諗過添...不過屋企細, 可以有空既牆得番一小幅..
如果鑽, 係應該點哩? 係咪有d專用既架鑽上牆上?
唔會大小的單車都合適嗎?

另外, 如果出完街, 要先清潔會轆先掛上牆?
thanks~

男爵府

timothylee520 發表於 16-10-17 09:57

呢部幾好, 若要加輔助轆, 最好揀單速車 ...
呢部SOLAR 12寸我見好多網站都有介紹..
係咪可以加輔助轆架? 因為我個仔尚未懂踏單車(同班都識了)

見好多人話小朋友唔好踏摺合車, 話難平衡, 手把位離車身太遠等..
但真係諗唔到辦法放車(諗落掛牆都唔係好得, 因為其實都唔係好夠位).

男爵府

ronaldlcm 發表於 16-10-17 11:31
呢部SOLAR 12寸我見好多網站都有介紹..
係咪可以加輔助轆架? 因為我個仔尚未懂踏單車(同班都識了)
12吋-20吋都可加輔助轆, 但要係"單"速 (冇段變速) 車, 即冇波轉個款, 致於手長度5歲夠長喎, 手柄可較底啲.
摺車我只諗到呢部平靚正, 但通常家長都買"ONY"比小朋友 但冇得摺又唔啱你何車.

首頁

尾頁

跳至