用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

爸爸專區 今日: 6|主題: 15477

新車上會問題

別墅

國民生產總值:754

剛買左架新車,21萬,上會息2厘,可供5年,月供4千幾,多比2萬幾,第一次做呢類,呢個offer ok嘛?

王國熱話
你會和小朋友一齊玩Pokemon Go嗎?
由哪位幫BB命名?
你喜歡香港的「冰點」氣溫嗎?
最鍾意食邊款賀年糕?

別墅

7媽 發表於 16-10-17 09:45
剛買左架新車,21萬,上會息2厘,可供5年,月供4千幾,第一次做呢類,呢個offer ok嘛?
...

仲有會送一年牌費,$4000左右
如果唔上會,就會送2000油券

大宅

國民生產總值:4311

好奇問,而家車會既利息是否仍然平以平息率來計?

別墅

sf013hk 發表於 16-10-17 14:22
好奇問,而家車會既利息是否仍然平以平息率來計?

我而家係年息定息計

大宅

國民生產總值:4311

即係
(21萬 × 0.02)× 5, 再加回21萬本金,再除 60 期?點解我計到只係唔夠4 千?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎