自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個仔今年三歲,每朝起身都打乞嗤流鼻水,個鼻成日好痕有乜方法可以改善鼻敏感?好似話食蜂王丸可以有改善,有JM試過嗎?

大宅

有冇人知呀

大宅

頭先港台31講完鼻敏感,我只係聽到佢話屋企唔好有地毡,窗簾,有布sofa。
同埋最好要揾到佢對敏感原因!

大宅

回覆:小朋友鼻敏感

我仔都係鼻敏感,我睇過大家嘅方法都係用空氣清新機,勤換床單,買吸塵蟎機,學游水。我差不多做晒,阿仔好咗好多,但轉天氣仍然會發作得較密。

大宅

大小小 發表於 16-10-17 09:55
我個仔今年三歲,每朝起身都打乞嗤流鼻水,個鼻成日好痕有乜方法可以改善鼻敏感?好似話食蜂王丸可以有改善 ...

我個仔都有…仲嚴重到變鼻竇炎…醫生話仲細有得救…見意游水(醫生話游水係對上呼吸道好好既運動…比小朋友游多d)其他運動都得最緊要增強抵抗力…床單要勤換洗既時候要用60度以上既水去洗…避免去D空氣污濁既地方…最好唔好比小朋友玩毛公仔…屋企都要勤清潔…有時太勁可以用生理鹽水洗下鼻…醫生話對小朋友有幫助…

子爵府

回覆樓主:

我剛喺iherb買咗包花粉bee pollen 比阿女同我一齊食,我諗係長期食先見效,我哋低抗力太差啦,包嘢咁平就一齊食囉。

你可以google吓花粉嘅功效

複式洋房

嚴格來講敏感係因為致敏原刺激免疫系統而引起嘅反應所以首要尋出致敏原,其次要增強免疫功能。

煲下靈芝或者蟲草嗰啲都有幫助

子爵府

GRACETSANG0307 發表於 16-10-17 23:32
我個仔都有…仲嚴重到變鼻竇炎…醫生話仲細有得救…見意游水(醫生話游水係對上呼吸道好好既運動…比小朋友 ...

我都做齊醫生講嘅60度熱水洗床單及塵蟎但都係有鼻敏感
仔仔三歲 會鼻塞

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我個女舊年又係勁鼻敏感,每次都要食藥水,今年好d 啦
我用空氣清淨新機,一星期換2 次床單,將屋企所有有毛既玩具唔要,勤d 抹塵,今年好好多啦

男爵府

我用空氣清淨新機, 多做運動都也有好轉。

首頁

尾頁

跳至