用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2909|主題: 869838

天文台話12點至2點會掛3號

男爵府

國民生產總值:9208

個時間有d尷尬喎,小朋友返下午班,我都係決定唔比佢返,1:30返左學,2點又去接佢,玩咩!

男爵府

回覆:天文台話12點至2點會掛3號

已經宣布左下午停課

wcpcelia    發表於 16-10-17 11:33

象牙宮

國民生產總值:231594

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

ckfamily 發表於 16-10-17 10:23
已經宣布左下午停課
所以唔洗擔心既,十點幾一定會話停課

別墅

國民生產總值:561

已經宣布左下午停課

邊度睇停課。。我睇唔到

別墅

國民生產總值:780

已經宣布左下午停課

早啲公佈就無咁狼狽
不過而家好風平浪靜

男爵府

引用:Quote:ckfamily 發表於 16-10-17 10:23 已

原帖由 brigittema429 於 16-10-17 發表
邊度睇停課。。我睇唔到
http://www.gov.hk/tc/theme/govhknotifications/?id=13589085

公爵府

國民生產總值:25458

已經宣布左下午停課

Where?

複式洋房

國民生產總值:135

回覆樓主:

即上午班會繼續至正常12點放學?

男爵府

引用:Quote:ckfamily 發表於 16-10-17 10:23 已

原帖由 brigittema429 於 16-10-17 發表
邊度睇停課。。我睇唔到

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

象牙宮

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

sf81 發表於 16-10-17 10:28
如果12點前掛左3號,學校應該歡迎你去接小朋友既

男爵府

引用:即上午班會繼續至正常12點放學

原帖由 sf81 於 16-10-17 發表
未掛3號,應該繼續上堂直至放學

別墅

國民生產總值:561

ckfamily 發表於 16-10-17 10:28
http://www.gov.hk/tc/theme/govhknotifications/?id=13589085

thx

水晶宮

國民生產總值:59895

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

回覆:天文台話12點至2點會掛3號

返全日班果d先麻煩,都唔知幾時先接得走

子爵府

國民生產總值:13902

動物勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 2015xmas

甘返咗學既全日幼稚園, 會點????
日本の平安を祈ります

翡翠宮

國民生產總值:88824

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆樓主:

上午返緊,12點接。

象牙宮

kk80400 發表於 16-10-17 10:32
甘返咗學既全日幼稚園, 會點????
你可以等到平時放學先接放學架

不過都有家長好快去接走小朋友,怕大風雨

瑪瑙宮

國民生產總值:136660

yvonne818 發表於 16-10-17 10:31
返全日班果d先麻煩,都唔知幾時先接得走

如果安排唔到人手去接,我會等放學後才接。

wcpcelia    發表於 16-10-17 14:12

子爵府

國民生產總值:13902

動物勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 2015xmas

sasa0208 發表於 16-10-17 10:34
你可以等到平時放學先接放學架

不過都有家長好快去接走小朋友,怕大風雨

平時放學係4點, 同埋係坐校學

甘係唔係正常甘等4:30校車送佢返黎呀??
日本の平安を祈ります

男爵府

國民生產總值:7959

動物勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

sf81 發表於 16-10-17 10:28

仔仔上午班放12點,我都照12點先接,唔爭在個一陣啦!費事一窩峰,咁混亂……

象牙宮

kk80400 發表於 16-10-17 10:37
平時放學係4點, 同埋係坐校學

甘係唔係正常甘等4:30校車送佢返黎呀??
校車照常就係呀

但如果你唔肯定,就打個電話問下學校或者問下校車點安排好d

kk80400    發表於 16-10-17 10:45
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎