用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2939|主題: 869655

生蛇

伯爵府

國民生產總值:16667

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

生蛇應睇邊位醫生較好?

男爵府

國民生產總值:7445

陪月勳章

普通醫生就得了

伯爵府

國民生產總值:16667

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

ladypanpan 發表於 16-10-17 10:35
普通醫生就得了

我情況係甘既,我係背脊生左 3, 4 粒,但 bra 帶常遮住,我前星期去睇醫生,醫生發現我生蛇,比左藥我食, 一星期後去覆診, 醫生話好返,但仲有 “那”,近兩日,我發覺最大粒蛇頭,忍忍作痛,附近 D 神經線,扯住扯住,我應該要去睇皮膚科醫生嗎?
抱怨只會使人發瘋,
報恩才會使人發奮 ❣

別墅

國民生產總值:854

回覆:生蛇

皮膚科
要食特效藥架

男爵府

國民生產總值:7326

睇皮膚科好d,我亞媽最近都生,仲要之前唔出聲生到好勁

公爵府

國民生產總值:27891

回覆:生蛇

我都生過,睇普通西醫就得食特效藥,我果陣係痛到火燒咁,不過得好細撻,而家都仲有印係到,食左藥唔會唔痛,只係等佢唔好再蔓延同埋日後冇咁痛,其實生蛇係生係神經線到,有時都會隱隱痛咖

彩鑽殿

國民生產總值:801371

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

皮膚科

男爵府

國民生產總值:7445

陪月勳章

mickey0721 發表於 16-10-17 10:39
我情況係甘既,我係背脊生左 3, 4 粒,但 bra 帶常遮住,我前星期去睇醫生,醫生發現我生蛇,比左藥我食 ...
先前我媽生蛇,佢係樓下診所睇,食左1個星期藥,就好返了,如果嚴重,就睇皮膚科,祝你快好返

男爵府

國民生產總值:8920

回覆 mickey0721 的帖子

睇來你都唔算好痛

我痛到火燒咁初起時唔知生蛇, 拖左幾日先睇皮膚科.

食藥+藥膏都成$1K多落樓

專科好D….確診都準確些, 普通科睇左2次都未好的話, 仲繼續睇?

複式洋房

國民生產總值:221

我情況係甘既,我係背脊生左 3, 4 粒,但 bra 帶常遮住,我前星期去睇醫生,醫生發現我生蛇,比左藥我食 ...

你而家好番未啊?我而家都生,即刻去體醫生,係咁食藥

侯爵府

國民生產總值:23394

特效藥要72小時內開始食,你過咗成個星期,作用不大。依家覺得痛係後遺症,除咗食止痛藥,無其他辦法。「那」會係幾個月至幾年慢慢減退。

P.S. 親身經歷

別墅

國民生產總值:593

我早兩個月生過,睇政府門診,之後再睇中醫,啲疹要一星期先退,生蛇嗰種係神經痛,痛到我死咁滯,疹退之後啲痛都成個月先慢慢無,我就覺得似係好多枝針一齊拮你咁,一下一下咁痛,咁起都驚驚

翡翠宮

國民生產總值:95657

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:普通醫生就得了

原帖由 ladypanpan 於 16-10-17 發表
普通醫生就得了
x 2

因現在有特效藥,基本上去信得過(熟悉)的藥房買藥也可~

唔洗睇專科,輕可病~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

國民生產總值:95657

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:我早兩個月生過,睇政府門診,之後再睇中醫

原帖由 ericawingwing 於 16-10-30 發表
我早兩個月生過,睇政府門診,之後再睇中醫,啲疹要一星期先退,生蛇嗰種係神經痛,痛到我死咁滯,疹退之後 ...
係超痛,因我都生過,食左特效藥24小時己不痛了~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎