自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問WhatsApp可唔可以選擇性地向某人隱藏自己「Online中」呢個信息?我有個同事一日到黑WhatsApp我,問我好多公司野,我唔想理佢,佢話因為見到我Online 中,所以就WhatsApp我,但係我又唔敢block左佢,因為我怕block左佢,我會miss咗佢一啲重要嘅message ,請問可唔可以係Online嘅時候,隱藏我Online中呢一個身份?

即係我都想知其實佢問緊我咩問題,但係,唔想俾佢知我正在Online ,因為佢會話我點解我online 都唔理佢,同埋有時我飛咗,佢話見到我Online ,即是我已經落機,我好似俾佢check 住我嘅生活咁,我已經隱藏左我last Online嘅時間,但係我想知可唔可以隱藏我「正在Online」呢個訊息?謝謝!

水晶宮

momoo 發表於 16-10-17 10:49
請問WhatsApp可唔可以選擇性地向某人隱藏自己「Online中」呢個信息?我有個同事一日到黑WhatsApp我,問我好 ...
NO

男爵府

momoo 發表於 16-10-17 10:49
請問WhatsApp可唔可以選擇性地向某人隱藏自己「Online中」呢個信息?我有個同事一日到黑WhatsApp我,問我好 ...
好似ONLINE中係冇得隱藏你同事好變態,佢係咪24小時睇住你有冇ONLINE 加.....

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

冇得hide online中...
不過樓主你可以試下用以下方法, 聽講可以避免online都睇到msg..

1. 通知果陣選彈出畫面, 咁有msg佢會連埋句msg彈出黎通知你, 果陣你已經可以睇到句msg, 但又不用online.....想覆佢亦可以直接由彈出果個chatbox度覆...

2. 見到佢send msg比你....你先關左你的data/wifi....再開whatsapp睇佢d msg...咁樣既可以睇到佢msg同時亦不用show自己online緊...因為果陣你已經關左上網...(但因為msg已經download左落黎所以even你關左data都仲睇到)

3. 聽說用whatsapp widgets都可以睇msg而不用比人知你online, 但呢個如果你要覆msg就必須入返whatsapp, 咁果陣就自然會show online....

不過如果係我, 我諗如果我有咁變態的同事, 當佢同我講咩見到我online之類, 我可能會話: 下, 係咩? 可能我個whatsapp神神地, 我琴日全日都冇用過whatsapp之類...再加句, 唉whatsapp不嬲都成日出錯架啦, 呢d on唔online唔好太相信..

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

無得對單一穩藏 on line 就算係你揀左穩藏
只要你一 on line 番佢又咁啱開左黎睇一樣
見到你....

wcpcelia    發表於 16-10-17 14:12

男爵府

gloriatutor 發表於 16-10-17 11:40
冇得hide online中...
不過樓主你可以試下用以下方法, 聽講可以避免online都睇到msg..

十分多謝您詳細嘅回覆!!我都有諗過用「WhatsApp成日故障」呢個藉口,哈哈!佢最近仲同我用同一款電話型號,除咗工作上,仲成鬼日問我關於電話嘅操作問題,有時我唔睬佢,又喺度質疑我對電話功能的認知,但是呢個同事,又唔可以得罪, Anyway,唔該晒!

首頁

尾頁

跳至