用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 12|主題: 23620

想轉羊奶粉,求推介!

男爵府

國民生產總值:5715

bb 剛滿7個月,飲開s26 ultima, 但成日痾水,吸收得麻麻。想轉羊奶粉,請問有冇推介咩牌子,同邊度買,謝謝!~

大宅

國民生產總值:1596

肚屙有冇去睇醫生先呀?

大宅

國民生產總值:1714

會唔會本身對牛奶蛋白敏感呢? 或者轉用水解蛋白,又或者轉飲豆奶。

我個仔除o左飲人奶同能恩外,另外有再俾S-26豆奶粉。
有飲S-26豆奶粉就去大大去得好D,剩人奶+能恩D大大就比較實。

不過我個仔飲雅培愛心美豆奶粉,就幾日都無得開大囉。

洋房

國民生產總值:49

Holle有出有機羊奶粉ar

洋房

國民生產總值:69

MonsterGary 發表於 16-10-17 13:24
會唔會本身對牛奶蛋白敏感呢? 或者轉用水解蛋白,又或者轉飲豆奶。

我個仔除o左飲人奶同能恩外,另外有再 ...
我想問,S26同S26 ULTIMA係咪唔同架?

別墅

國民生產總值:712

呢隻水同奶粉分量要開到啱啱好
唔可以太多水
我試過唔覺意多水得滯都有 all 水既情況

別墅

國民生產總值:712

Mascara 發表於 16-10-18 23:25
我想問,S26同S26 ULTIMA係咪唔同架?

S26 gold 係愛爾蘭進口
S26 ultima 係瑞士

男爵府

國民生產總值:5715

UareMyJ.I. 發表於 16-10-18 23:44
呢隻水同奶粉分量要開到啱啱好
唔可以太多水
我試過唔覺意多水得滯都有 all 水既情況

我平時開6殼粉連水會係200ml, 算唔算多水?

大宅

國民生產總值:1714

skac 發表於 16-10-19 00:15
我平時開6殼粉連水會係200ml, 算唔算多水?

我都係跟指示沖咋。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎