用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

夫婦情感 今日: 138|主題: 36695

暴燥老公,我可以點做先安全地離開

複式洋房

國民生產總值:143

暴燥老公,曾試過報警又被他搶去電話我跟本無力對他反抗,好想走又無地方住,想離婚,又怕佢用暴力!無能為力,我們3母仔子幾時先有晴天?

王國熱話
貓咪尋主人愛
分享我的(emoji)領養回家時個半月,現在八...
Primal生肉脫水糧(如不能post請取消)
狗老了是否毛會漸白

子爵府

國民生產總值:12172

pingu2008 發表於 16-10-17 11:45
暴燥老公,曾試過報警又被他搶去電話我跟本無力對他反抗,好想走又無地方住,想離婚,又怕佢用暴力!無能為 ...

衝落街搵行街警察報警得唔得?
家暴應該好快有法庭禁止令隔離你地。以保各人安全的。還有社工跟進。

whoami?    發表於 16-10-17 12:06

複式洋房

ndw 發表於 16-10-17 11:58
衝落街搵行街警察報警得唔得?
家暴應該好快有法庭禁止令隔離你地。以保各人安全的。還有社工跟進。
...

試過鞋都無著帶住2個仔衝落街實q見到報警,警方見到佢話佢而家無情緒激動好正常,叫我留係屋企,個次之後我完全覺得跟本無人幫到我

大宅

國民生產總值:1491

pingu2008 發表於 16-10-17 12:04
試過鞋都無著帶住2個仔衝落街實q見到報警,警方見到佢話佢而家無情緒激動好正常,叫我留係屋企,個次之後 ...

不過你試下搵和諧之家,希望可以幫到你
http://www.harmonyhousehk.org/?gclid=CPulnsT74M8CFQwnvQodlOIC6w

If you never abandon,I will in life and death

珍珠宮

國民生產總值:35509

樂桃猴年勳章

pingu2008 發表於 16-10-17 11:45
暴燥老公,曾試過報警又被他搶去電話我跟本無力對他反抗,好想走又無地方住,想離婚,又怕佢用暴力!無能為 ...

佢因咩事暴躁?本身有情緒問題?金錢壓力?工作壓力?
百花叢裡過,片葉不沾身。

翡翠宮

國民生產總值:91926

揾社工求助,小朋友係咁嘅環境下成長都有影響

複式洋房

whoami? 發表於 16-10-17 12:08
不過你試下搵和諧之家,希望可以幫到你
http://www.harmonyhousehk.org/?gclid=CPulnsT74M8CFQwnvQodlOIC6 ...

我打去,謝謝

wcpcelia    發表於 16-10-18 15:06

複式洋房

wing1388 發表於 16-10-17 12:10
佢因咩事暴躁?本身有情緒問題?金錢壓力?工作壓力?

佢話比唔到家用,搵20000,比2000家用,要追先比,問佢就發癲

珍珠宮

樂桃猴年勳章

pingu2008 發表於 16-10-17 12:53
佢話比唔到家用,搵20000,比2000家用,要追先比,問佢就發癲

20000先俾2000?

似乎少咗啲喎!咁佢啲錢用咗去邊?妳自己有冇工作?

大宅

pingu2008 發表於 16-10-17 12:53
樓主你有無做野?同埋佢有無講點解俾唔到多啲?
If you never abandon,I will in life and death

複式洋房

whoami? 發表於 16-10-17 12:58
樓主你有無做野?同埋佢有無講點解俾唔到多啲?

佢話要還錢,但佢又買車又換新野,我過唔到自己繼續傻下去!好痛苦

複式洋房

wing1388 發表於 16-10-17 12:57
20000先俾2000?

似乎少咗啲喎!咁佢啲錢用咗去邊?妳自己有冇工作?

他有心唔比,我唯有做parttime

大宅

國民生產總值:2405

pingu2008 發表於 16-10-17 13:06

你振作啦,咁懦弱唔掂架,個男人靠唔住,為左自己同2個小朋友,做全職啦,叫佢$2000都慳返,靠自己

複式洋房

ninachu 發表於 16-10-17 13:28
你振作啦,咁懦弱唔掂架,個男人靠唔住,為左自己同2個小朋友,做全職啦,叫佢$2000都慳返,靠自己
...

我做緊parttime,會轉全職!

大宅

國民生產總值:2405

pingu2008 發表於 16-10-17 13:35

支持你,加油,女人支持女人。

複式洋房

國民生產總值:146

pingu2008 發表於 16-10-17 13:35

加油!天無絕人之路!

大宅

國民生產總值:3756

回覆:暴燥老公,我可以點做先安全地離開

唉!2個小朋友幾大?你冇外家支援吓?有媽媽之家打電話求助?事在人為離開佢啦?

珍珠宮

樂桃猴年勳章

pingu2008 發表於 16-10-17 13:06

睇下搵唔搵到托兒,做全職啦...

大宅

pingu2008 發表於 16-10-17 13:03
佢話要還錢,但佢又買車又換新野,我過唔到自己繼續傻下去!好痛苦
你小朋友幾大?

複式洋房

whoami? 發表於 16-10-17 14:04
你小朋友幾大?

7,9歲
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎