用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 3493|主題: 869269

大圍街市

大宅

國民生產總值:3604

朋友剛搬到大圍名城一帶, 對周邊環境唔熟, 來緊要在家中請客, 請問住大圍的JM一般到哪個街市買送多啊? 聽聞隆亨街市環境不錯, 但唔知多否靚野買?

別墅

國民生產總值:663

大圍火車站富嘉花園後面有座大圍街市應該近d

大宅

國民生產總值:3497

ANNDU 發表於 16-10-17 11:59
朋友剛搬到大圍名城一帶, 對周邊環境唔熟, 來緊要在家中請客, 請問住大圍的JM一般到哪個街市買送多啊? 聽 ...
靚嘢即係咩?
海鮮?
扒?
瓜果疏菜?
限定美食?

大宅

回覆 Hinlongmami 的帖子

譬如海鮮和水果之類啊

大宅

回覆 cathrynnn 的帖子

唔該曬!

伯爵府

國民生產總值:15481

回覆樓主:

大圍本身已有個大街市,肉類海鮮蔬菜款式都多過隆亨好多,又近d

wcpcelia    發表於 16-10-17 14:08

男爵府

國民生產總值:6181

渣打對面, 即舊新斗記前兩三個舖位, 新開左間凍肉, 好似唔錯, 連飛驒牛都有

大宅

回覆 Yuki_Yeung 的帖子

我們係肥媽節目入面見到隆亨街市裝修完好似好正好多野賣甘, 哈哈!但唔知仲有個大圍街市係附近, 甘係咪大圍人一般在大圍街市買送多呢

伯爵府

國民生產總值:15481

ANNDU 發表於 16-10-17 12:29
回覆 Yuki_Yeung 的帖子

我們係肥媽節目入面見到隆亨街市裝修完好似好正好多野賣甘, 哈哈!但唔知仲有個大 ...

係呀,住附近區好多時都會過大圍買,我細個住隆亨,媽咪招呼親朋戚友都過大圍買餸。隆亨之前都返去睇過,係靚左多左選擇,但其實街市好細

大宅

回覆 msanubis 的帖子

甘真係要發掘下周邊既靚野, 謝謝妳.

男爵府

國民生產總值:8021

名城就去大圍街市近D....
隆亨街市新裝修後係靚左乾淨左, 但細同埋都唔係叫好多野賣(當然比起裝修前多左好多啦, 起碼魚檔豬肉檔都多左幾檔)... 我近田心.. 日常放工買野就會去隆亨, 放假星期日就出大圍街市或過一田買多

伯爵府

國民生產總值:19415

大圍街市大同選擇多,價錢平少少

Vs

隆亨街市新裝修完,係新式街市,環境靚,較整潔,有冷氣,舒服同啲路闊落啲咁

大宅

吾該曬各位JM的意見

複式洋房

國民生產總值:343

回覆 ANNDU 的帖子

推介大圍工業區有兩間凍肉海産批發,有靚扒,冷藏虎蝦,帶子青口,即開生𧐢等,價錢比一田CitySuper相宜得多。其中一間是批發給AEON超市的。

男爵府

國民生產總值:5423

lexusharrier 發表於 16-10-18 19:17

推介大圍工業區有兩間凍肉海産批發,有靚扒,冷藏虎蝦,帶子青口,即開生𧐢等, ...

係德x定另一間賣蠔店賣貨比aron?

珍珠宮

國民生產總值:41948

月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆 ANNDU 的帖子推介大圍工業區有兩間凍

原帖由 lexusharrier 於 16-10-18 發表

推介大圍工業區有兩間凍肉海産批發,有靚扒,冷藏虎蝦,帶子青口,即開生𧐢等, ...
有無多d 資料提供參考?

複式洋房

回覆 cowcowb 的帖子

Taylor Shellfish 在Aeon有consignment store
德州就種類多元化D

複式洋房

回覆 juicy媽 的帖子

德州­食品:
http://www.texasfood.com.hk/

Taylor Shellfish Farm 就在德州旁边
2店都是星期日及公假休市

複式洋房

lexusharrier 發表於 16-10-18 19:42
回覆 juicy媽 的帖子

德州­食品:

Taylor Shellfish有即開生(emoji),不過我未試過

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

國民生產總值:18126

lexusharrier 發表於 16-10-18 19:17

請pm
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎