用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

上樓一族 今日: 2|主題: 5186

G1340 大家睇會幾時審查?擴三~

別墅

國民生產總值:641

G1340 擴三大家睇會幾時審查?
兩年幾擴三冇旭過都係1307700⋯⋯

王國熱話
三字歌星名接龍-接任何一字,可同音
A-Z 英文名 順序接
三字接龍 接其中一字 (同音都得)part 2
*** 七色彩虹 *** (同音也可)

複式洋房

國民生產總值:277

我都想知道個大概!

順便一問,樓主大約幾時排隊?

別墅

edmund852 發表於 16-10-17 13:16
我都想知道個大概!

順便一問,樓主大約幾時排隊?

2013年11月收藍咭!

伯爵府

國民生產總值:18396

陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

我估2018

別墅

pigpig_b 發表於 16-10-17 22:16
我估2018

如果2018年先審,甘即係前後等5年先審,擴3來說都合情理!

伯爵府

maggiepig1206 發表於 16-10-17 23:28
如果2018年先審,甘即係前後等5年先審,擴3來說都合情理!

差不多
但今年擴三大爆發,好多去左市區
同埋網上個數值已經半年無變動,實際唔止審查到呢個數
暫時 當推遲1000個號碼

別墅

pigpig_b 發表於 16-10-17 23:36
差不多
但今年擴三大爆發,好多去左市區
同埋網上個數值已經半年無變動,實際唔止審查到呢個數

13077兩年冇旭過!(emoji)

伯爵府

maggiepig1206 發表於 16-10-17 23:38

2年啊,咁誇張
我好少睇,多數呢度數據準d

別墅

pigpig_b 發表於 16-10-17 23:42
2年啊,咁誇張
我好少睇,多數呢度數據準d

我成日睇!所以諗唔到房署會几時審

珍珠宮

國民生產總值:39180

好媽媽勳章

maggiepig1206 發表於 16-10-17 23:38

係因為之前審得太太太快,之前(兩年幾前)派樓先派到124x就一次過審到130x,審同派差成6萬個號碼,我都係果期審查,審左之後都要等到最近先派過我號碼,而家派樓派到1288,我估派到1295啦,就會開始審番嫁喇,市區今年都係咁,派到咁上下咪開始審查,邊審邊派樓

別墅

susi1024169 發表於 16-10-18 00:54

係因為之前審得太太太快,之前(兩年幾前)派樓先派到 ...

我都希望佢2018年審2020上樓!
1340 今年都第三年

珍珠宮

國民生產總值:39180

好媽媽勳章

maggiepig1206 發表於 16-10-18 00:04
我成日睇!所以諗唔到房署會几時審

無得估嫁,我由2012開始日日睇,直頭開本簿寫低曬d數據諗住估下幾時審到幾時派到,諗番真係曬氣,房署鐘意就一野審幾萬人,一野派幾萬個號碼,唔鐘意就幾年都唔審,唔派,當然佢大條道理,無樓無供應咪唔郁,有樓咪郁囉⋯
想當年我排擴展唔夠兩年,房署寄信黎話市區多樓快,我咪轉市區,點知等左差不多4年都唔郁,見水泉落成開始派,咁大條村諗住好快到我,轉擴展,點知一轉過去又停曬,再等多兩等,市區安達開派,仲要號碼派得快過擴展,我咪又擴轉番市,一轉即派,所以你話邊有得估,完全諗都無諗過市區會快過擴展⋯
不過而家唔同形勢,水泉仲有三四期未派,市區就要等安泰,所以擴一定會追過番市

大宅

國民生產總值:1293

pigpig_b 發表於 16-10-17 22:16
我估2018

我1321 都未審
hoiyiuma
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎