自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

每次見親隔離屋個阿婆,一見親我就話仲未生得呀?答完佢一兩句...就好自然聽到佢話bb都好肥喎!之前初初七個月時先見肚,佢就已經話我肥真心講我只係得個肚大話我都算啦!我個bb都唔係亂咁俾佢話...真係好鬼嬲

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

佢話BB肥定你肥? 定BOTH?

別墅

bkteapot 發表於 16-10-17 13:26
佢話BB肥定你肥? 定BOTH?

佢係見到我個肚咁大之餘仲未生...就話我肚裡面個bb肥

禁止訪問

伯爵府

d阿婆係咁,口沒遮攔,你又唔鬧得佢
未生就話你肚圓定肚尖,生完仲慘,男生女相既bb就會比佢話下個一定生女,諸如此類

唯有調節自己心態

wcpcelia    發表於 16-10-17 15:14

別墅

kkc886 發表於 16-10-17 13:28
99.99%人都想人地讚bb肥肥白白 可能你係果0.01%例外

可能真係我有問題啦

水晶宮

回覆樓主:

bb肥,出世後好湊d架,起碼唔駛煩飲奶

大宅

回覆樓主:

個阿婆有超聲波透視眼??睇個肚就知bb肥定瘦?!
咪鬼理佢,出出入入實大把三姑六婆,把口都口沒遮欄,唔好太上心,做個快樂媽媽

禁止訪問

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

老人家話bb肥通常係諗住讚你bb肥肥白白。樓主放鬆啲。唔駛咁敏感。我個女出世到而家4歲,個個見佢都話佢肥要減肥。但其實佢哋咁講完全係冇惡意的。我都笑住應佢哋:係啦係啦~咁。唔好咁眼緊啦~會影響肚裏bb呢個係真㗎~

funfun759    發表於 16-10-18 11:42
rosaki    發表於 16-10-17 13:47

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:Ericakum 發表於 16-10-17 13:03 每

原帖由 kkc886 於 16-10-17 發表
99.99%人都想人地讚bb肥肥白白 可能你係果0.01%例外
係囉,唔通話你瘦

總有離別的時候

男爵府

應該係無野搵野講,佢都係祝福你bb啫,好過我99果時成日話我日訓夜訓,話我咁蠢肚果個都唔知係咪白痴!

別墅

白羊花花 發表於 16-10-17 13:29
d阿婆係咁,口沒遮攔,你又唔鬧得佢
未生就話你肚圓定肚尖,生完仲慘,男生女相既bb就會比佢話 ...

係呀!唯有等佢湊孫返學放學同買餸時間唔出門口囉

珍珠宮

kkc886 發表於 16-10-17 13:28

我身體唔好,跟中醫指示陀 b 時一路補,阿仔出來都係 7lb 唔夠。 而家就 5 歲,從來無人話過佢肥。 我幾恨有人可以話下我仔肥。 一句幾好肉地喎都好滿足㗎啦

別墅

章魚妹妹 發表於 16-10-17 13:34
應該係無野搵野講,佢都係祝福你bb啫,好過我99果時成日話我日訓夜訓,話我咁蠢肚果個都唔知係咪白痴!
...

你99咁講嘢嘅可能我真係誤會阿婆啦!所以宜家盡量避開啲落街時間見到佢

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:每次見親隔離屋個阿婆,一見親我就話仲未生

原帖由 Ericakum 於 16-10-17 發表
每次見親隔離屋個阿婆,一見親我就話仲未生得呀?答完佢一兩句...就好自然聽到佢話bb都好肥喎!之前初初七 ...
阿婆有特異功能,透視眼?

男爵府

Ericakum 發表於 16-10-17 13:37
你99咁講嘢嘅可能我真係誤會阿婆啦!所以宜家盡量避開啲落街時間見到佢
...

係,仲有大把難聽既說話,所以我好憎佢!其實我只係想叫你放開d,因為bb都會感應到媽媽情緒架,為bb著想諗開心野!

男爵府

Ericakum 發表於 16-10-17 13:03
每次見親隔離屋個阿婆,一見親我就話仲未生得呀?答完佢一兩句...就好自然聽到佢話bb都好肥喎!之前初初七 ...

如果係我都嬲,驚小氣架麻。

珍珠宮

開心吸收勳章

對於老一輩的人,"肥"是讚你BB好健康,有福氣。

首頁

尾頁

跳至