自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

如果話我bb肥,
我會覺得係讚我陀得好喎
bb梗係肥好過瘦啦!

別墅

~phyllis~ 發表於 16-10-17 13:38
如果係我都嬲,驚小氣架麻。

係呀!可能我都驚佢會聽到人咁講唔開心

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

bb肥咪吸收囉,好過比人話bb瘦瘦削削咁啦

子爵府

其實老一輩覺得「肥」係讚美,覺得bb同媽媽都肥先係好同有福

我本身食極都唔長肉比好多人當我懷孕減肥,話我瘦同肚細要食多d野,但我囡出世7磅3都仍然當我有減肥,到我生完又話我餵人奶唔好減肥我通通無理bb同媽媽健康就最緊要~

子爵府

睇完樓主同隔離"靚仔"果個post, 令我明白出到街真係唔好同人講咁多野, 讚靚仔又唔鍾意, 話BB肥又嬲, 唔出聲就最好

nnme    發表於 16-10-17 21:01
laalalla    發表於 16-10-17 15:17

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

BB都無見到 就比人話,我都嬲

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

BB肥咪即係肥B唔肥媽囉, 唔係好事咩? 佢都係講下, 曲線讚緊你瘦呀~
同埋老人家冇BB痴肥既概念, 所以佢地係覺得BB肥就等如好等如健康
樓主放鬆D啦, 情緒波動會影響到阿B咖, relax~

別墅

好多謝你哋嘅意見同安慰可能我自己都擔心bb聽到會唔開心啩不過學你哋咁講bb肥肥白白先重要嘅我唔應該咁死心眼嘅仲有十日應該要放鬆心情响呢個群都同到一班素未謀面嘅心聲交流真係人都輕鬆不少

別墅

ikokam 發表於 16-10-17 14:11
BB都無見到 就比人話,我都嬲

我正正就係呢個心情

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

老人家嘅祝福啫。人人都會話bb肥肥白白,你唸多左。
肥落阿b度好過肥落阿媽度啊

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

章魚妹妹 發表於 16-10-17 13:34
應該係無野搵野講,佢都係祝福你bb啫,好過我99果時成日話我日訓夜訓,話我咁蠢肚果個都唔知係咪白痴!
...

咁樣咒自己個孫?
[img=500,400][/img]

侯爵府

婆婆透視眼, 睇到BB肥

侯爵府

Ericakum 發表於 16-10-17 13:03
每次見親隔離屋個阿婆,一見親我就話仲未生得呀?答完佢一兩句...就好自然聽到佢話bb都好肥喎!之前初初七 ...

我覺得係讚wor,話你bb肥姐係話你坨得個bb好好
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

子爵府

fuhk 發表於 16-10-17 13:33
老人家話bb肥通常係諗住讚你bb肥肥白白。樓主放鬆啲。唔駛咁敏感。我個女出世到而家4歲,個個見佢都話佢肥要 ...

係呀,我個仔長期肥,有人又話我做乜質佢食甘多呀,肥到成舊飯。

我登呢d人悲哀,因為佢世界從沒有欣賞人的角度。

侯爵府

Ericakum 發表於 16-10-17 13:03
每次見親隔離屋個阿婆,一見親我就話仲未生得呀?答完佢一兩句...就好自然聽到佢話bb都好肥喎!之前初初七 ...

唔好上心

仲有
呢個亞婆應該有排講
遲下bb出世佢應該每次見到都搵野講下

放鬆
呢個亞婆應該冇乜惡意
純粹得閒搵人講下野啫

伯爵府

回覆樓主:

你想人地話你 bb 瘦 / un 之之?老人言何必咁大反應

琥珀宮

畀面勳章

話肥都要咁介意做人咪好辛苦?

水晶宮

人地的説話,無恶意的,就笑吓算。

今日睇d post先知原來甘多人甘在意……甘小事都上心,做人好辛苦wor。

大宅

BK Milk勳章

Jane1983 發表於 16-10-17 16:55
人地的説話,無恶意的,就笑吓算。

今日睇d post先知原來甘多人甘在意……甘小事都上心,做人好辛苦wor。 ...

係囉,我都估唔到會有人介意聽讚美說話

子爵府

回覆:好唔鍾意見親隔離屋個阿婆話我肚裡個bb肥

讚你都嬲

首頁

尾頁

跳至