用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 265|主題: 49077

24週感冒咳到肚好痛

別墅

國民生產總值:994

感冒鼻塞左一星期,睇左家庭醫生,但自己唔想食藥,好頂唔順先食,唔知係咪咁所以拖到開始咳!越咳越勁,又鼻塞,所以瞓唔到!次次咳都好驚震親阿B,已經彎哂身就住咳,但下腹同橫隔膜咳到痛,尋日忍唔住對住老公喊!唉!

別墅

國民生產總值:796

以前身體唔好,自己病得多,知道啲病唔會吽得好
都係早啲食藥好過。

男爵府

國民生產總值:8120

真係咁辛苦,咁要食藥了,醫生開既藥都知道妳懷孕架,妳咳到咁嚴重,怕會影響到BB。

複式洋房

國民生產總值:270

回覆樓主:

我都係24週,感冒左成個星期,大傷風喉嚨劇痛,已經有食藥,都唔斷尾,晚晚咳醒,攪到訓唔好,感覺BB都郁少左[/s[/smil

複式洋房

國民生產總值:103

我13w,感冒,鼻水長流,唔睇唔得。希望食幾次藥就好番啦

侯爵府

國民生產總值:24109

你咳到咁嚴重
對自己同BB都唔好
醫生開得藥比你,都系安全嘅~

別墅

多謝各位回覆!我都有D後悔,早知定時食藥快D醫好佢!仲以為靠自己可以好返,㸃知越來越嚴重!我尋日終於去睇自己嘅婦產科醫生,佢開咗噴嘅藥舒緩氣管(即係好似哮喘嗰D噴藥)同埋咳藥水!仲好豪氣開咗一星期假俾我休息!希望快D好返!我三角位真係咳到好痛,尋晚仲咳到宮縮!

複式洋房

國民生產總值:393

回覆樓主:

記得要食藥呀!我之前都係廿幾周咳到死,都開咗post問各位媽咪,最後都係要聽話趕快食藥止咳先,因為真係會咳到bb及宮縮的。加油呀!

別墅

kityee1127 發表於 16-10-18 09:34
記得要食藥呀!我之前都係廿幾周咳到死,都開咗post問各位媽咪,最後都係要聽話趕快食藥止咳先,因為真係會 ...
多謝你呀!你個陣咳咗幾耐?

別墅

Laamlala 發表於 16-10-17 21:13
我都係24週,感冒左成個星期,大傷風喉嚨劇痛,已經有食藥,都唔斷尾,晚晚咳醒,攪到訓唔好,感覺BB都郁少 ...
同病相憐!希望你快D好返!你咳個陣個肚痛嗎?

水晶宮

國民生產總值:61758

咳得好犀利就要睇醫生,拖太時間,對BB都唔好。

複式洋房

國民生產總值:393

fongclai 發表於 16-10-18 10:40
多謝你呀!你個陣咳咗幾耐?

咳了成3個星期,咁啱那時又有單新聞有個大肚婆咳到bb有事,攪到我好驚(emoji)(emoji)(emoji),現在34周了幸好暫時一切平安。所以你快啲食藥好反,飲和暖水,唔好攪咁多其他野黎試,因為始終陀住個b。一切小心為上。

子爵府

國民生產總值:10578

食藥 多休息

複式洋房

國民生產總值:270

fongclai 發表於 16-10-18 10:41
同病相憐!希望你快D好返!你咳個陣個肚痛嗎?

個肚冇痛呀,但BB郁少左同個肚成日都好實,都擔心架

別墅

Laamlala 發表於 16-10-18 15:31
個肚冇痛呀,但BB郁少左同個肚成日都好實,都擔心架
我有痛,同埋今日宮縮都幾密,有D擔心!我都覺得bb 郁少咗!

侯爵府

國民生產總值:22449

如果咁嚴重既話真係去睇下醫生比較好吖

大宅

國民生產總值:1986

畀面勳章

一見兩聲咳唔好拖呀,我咩病都忍,係一咳就睇醫生,咳起上來chok 吓chok 吓好辛苦架
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎