2016年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

洋房

我26/11預產 但近呢排全身周身痕,晚晚痕到訓五到
已經勁搽oil 都五掂,又試過金銀花沖涼都五得

有無媽媽同得一樣?有咩解決辦法呢?仲有成個幾月

複式洋房

Carmen0424 發表於 16-10-17 13:19
我26/11預產 但近呢排全身周身痕,晚晚痕到訓五到
已經勁搽oil 都五掂,又試過金銀花沖涼都五得

搽多啲cream

複式洋房

回覆樓主:

有呀我edd 19/11,痕到好似生蛇咁,好刺痛,好辛苦。我都只系勁搽油同護膚膏,但幫助唔大。晚晚訓唔到覺,晚上最痕。主要系肚皮下底同盆骨兩側。本來都無紋,但自從痕左之後由紅色一點點變成妊娠紋,好慘啊 仲有成個月。你系咪咁

複式洋房

回覆樓主:

本來我都以為只系正常因為肚皮急速增大而咁或比野咬,但我啲媽媽朋友又未試過

洋房

lieonya 發表於 16-10-19 15:17
本來我都以為只系正常因為肚皮急速增大而咁或比野咬,但我啲媽媽朋友又未試過
...

我今日去左母嬰健康院佢都話幫五到我,但就有支止痕藥膏用下,今日試下睇下好無d

複式洋房

lieonya 發表於 16-10-19 15:14
有呀我edd 19/11,痕到好似生蛇咁,好刺痛,好辛苦。我都只系勁搽油同護膚膏,但幫助唔大。晚晚訓唔到 ...

我都係,好痕,會R兩下

複式洋房

我係肚皮急速增大好痕

伯爵府

開始清胎毒未?
我之前成個肚生哂粒粒,r 到紅哂
飲左西瓜汁隔日再食綠豆沙就唔痕

別墅

MommyPanel勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

我EDD 11/26
上星期開始清胎毒,冇耐就開始成身痕
紅到一撻撻咁