用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 9|主題: 23620

五個月戒人奶,有d尷尬

禁止訪問

國民生產總值:2261

大宅

國民生產總值:1714

Lukben1000 發表於 16-10-17 13:29
囡囡五個月大,之前同佢戒左次唔成功,而家同佢戒多次人奶,
我買左一罐 illuma 1號仔,但c6問點解唔買 2號仔, ...
其實一罐都未必飲到一個月啦,買住1號都無妨,再者轉2號都要每日慢慢加2號既次數既。

別墅

國民生產總值:571

買 1 號無大問題呀,轉奶粉都唔係一次過即轉,要混餐等 bb 腸胃適應呀

禁止訪問

國民生產總值:2181

侯爵府

國民生產總值:22407

回覆樓主:

都唔一定六個月轉2號既,你可以食到一歲架

禁止訪問

國民生產總值:1129

水晶宮

國民生產總值:61676

1號奶粉可以飲到1歲唔使擔心。

男爵府

國民生產總值:8030

其實keep住食1號都無問題架,1號營養豐富D~

禁止訪問

國民生產總值:1592

水晶宮

國民生產總值:54754

1號可以飲到1歲,所以買佐都唔怕

侯爵府

國民生產總值:24061

買1號冇問題啊
1號可以keep住飲到1歲啊~

大宅

國民生產總值:1625

其實佢接受到 illuma 1,要轉 illuma 2 是沒有問題的,因為口味一樣

大宅

國民生產總值:2749

梗係食1號仔先,到時轉唔轉2號係另一回事

禁止訪問

國民生產總值:1354

大宅

國民生產總值:1388

仲有成個月要飲1號,買1號都好正常呀,你C6真係...
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎