開倉報料

跳至

首頁

尾頁

民房

星期六日本身去apm個bb仔開倉。點知係門口已經嚇親。轉場去行下工厦。又俾我發現到呢間bb開倉。間野都幾多野買 , 啲野仲好抵 ,夾棉夾衣都唔使$100。我買左500幾蚊有9件冬天野。佢地啲員都好nice , 見我拎住其他重野會叫我放低唔使拎住慢慢睇。

複式洋房

Manlingman 發表於 16-10-17 13:47
星期六日本身去apm個bb仔開倉。點知係門口已經嚇親。轉場去行下工厦。又俾我發現到呢間bb開倉。間野都幾多 ...

想問做到幾時?

子爵府

回覆樓主:

呢間嘢長期開,之前喺紅磡,似淘寶貨,唔洗特登去。

男爵府

回覆樓主:

人地正品大牌子開倉點同呢 d 細舖唔知係咪正品比呀

平到咁,自己大人著就話遮,比bb 著喎小心 d 好
輕側皮膚敏感,重側日日夜夜吸埋 d 工業用料,影響個腦就唔好啦

大宅

回覆:觀塘apm BB開倉太恐怖,轉場其他開倉有驚喜

Yes,似淘貨,質地同質量都唔掂
我買過d夾衣好\"where\"!

大宅

恕我直言,個個牌子咪又係大陸做

男爵府

carriesyeung 發表於 16-10-18 22:51
恕我直言,個個牌子咪又係大陸做

其實好多世界性大品牌都係大陸做,邊度造唔係最重要,最重要係正品大牌子一定係用料有保證囉,一定有QC過 ,用家先安心,佢地唔敢用不合格既工業用料去造產品,否側名譽掃地比人告死

雜嘜平到咁,你可想而知佢地用料有幾安全,有幾請得起人黎QC???

貴就貴在呢種既分別,買個信心保證

好似我地自己買食物如果有得揀既,盡量都會揀有牌子或外國貨黎食啦 ,有信心保證麻,因為佢地一定通過歐盟標準

有得揀盡量都唔會買大陸而又無品牌既食品黎食啦,分分黑心食物都未知,更何況用家 & 食家係自己 bb

所以唔好成日以為一樣係大陸造就係一樣質素先得呀

大宅

只可以咁講,個個人標準唔同啦 (emoji)(emoji)

同埋大陸野,有好都有唔好既,佢地無請到人做QC,只可以自己做QC。 咁大牌子係咪一定好??midxx 之前驗到螢光劑, Pxxxx 牙膠亦出問題。
所以大陸野不一定全部唔好,大牌子亦都唔一定全部好,最緊要都係自己做好把關,摸下質地好唔好,唔好比產地同價錢局限左自己。

我之前公司個既牌子係大牌子 kxxx spxxx,但入我地倉既supplier 全部都係大陸

加上我去開街市買送,點樣check 佢啲野邊度黎?

民房

回覆樓主:

今日再去掃多次,4舊幾,仲有幾件打低衫洗緊,低啊。$8果d款我無睇,唔知好唔好,但係厚身果d都幾好。

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

Manlingman 發表於 16-10-20 18:18
今日再去掃多次,4舊幾,仲有幾件打低衫洗緊,低啊。$8果d款我無睇,唔知好唔好,但係厚身果d都幾好。

別墅

Thanks for sharing

複式洋房

carriesyeung 發表於 16-10-19 10:28
只可以咁講,個個人標準唔同啦 (emoji)(emoji)

同埋大陸野,有好都有唔好既,佢地無請到人做QC,只可以自 ...

可能人地唔係去開街市呢,去cxxy 's sxxxr 呢~

樓主都係好心分享姐,何必要咁酸。喱到係開倉報料,事實樓主真係分享梗開倉情報喎。不喜歡可返回上一頁。

禁止訪問

大宅

呢間我都買過 係大牌子carxxxx
我覺得d料幾好

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

Thanks for sharing!!!

多口講句,

咩牌子都好, 最緊要質地, 其實摸上手都約略知道,
點都係自己做FINAL QC 比較好!

大宅

依家既人樣樣野都過份擔心
以前冇qc,冇大超市
咪一樣養到我地正正常常,
人有錢咗,諗法都唔同咗

大宅

Manlingman 發表於 16-10-17 13:47
星期六日本身去apm個bb仔開倉。點知係門口已經嚇親。轉場去行下工厦。又俾我發現到呢間bb開倉。間野都幾多 ...
請問你見唔見有長袖普通夾衣呀?張單張只見短袖同背心

民房

winniechungsh 發表於 16-10-27 17:15
請問你見唔見有長袖普通夾衣呀?張單張只見短袖同背心

好似有,我本來都想買,不過屋企買左好多未着(emoji)。

大宅

Manlingman 發表於 16-10-27 17:50

好似有,我本來都想買,不過屋企買左好多未着(emoji)。 ...

我去買咗幾件$19款,超舒服
d衫款好靚,可惜24m既好少連身衫
有碼就好抵買!
thanks

民房

winniechungsh 發表於 16-10-27 20:52
我去買咗幾件$19款,超舒服
d衫款好靚,可惜24m既好少連身衫
有碼就好抵買!

搞到我又想去買

首頁

尾頁

跳至