用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 25|主題: 57012

[其他] 請問英國集運公司, 大家有咩平靚正推介 ??

複式洋房

國民生產總值:171

依家用緊 "到X啦" 呢間集運, 真係好慢 ....件貨10月3日到咗英國倉, 到今日17號都仲未顯示到香港......都唔知佢地係咪寄船既 , 如果空運,邊有可能咁耐 whatsapp 問佢又唔理我......" DimbXXy " 又好貴喎, "shipbxxo" 有人用過又係唔好, 亂收費.....大家有無平靚正既推介 ?? Thanks 先

王國熱話
真空煲燉湯
紅燒肉
吐司白麵包點解切到爛哂
Bruno hot plate 邊度有現貨?

別墅

國民生產總值:827

likeSweethouse 發表於 16-10-17 14:43
依家用緊 "到X啦" 呢間集運, 真係好慢 ....件貨10月3日到咗英國倉, 到今日17號都仲未顯示到香港... ...

用緊ucbuy

複式洋房

karennmokk 發表於 16-10-17 18:33
用緊ucbuy請問快唔快??.....佢好似先寄返中國先....咁咪仲慢

別墅

likeSweethouse 發表於 16-10-17 22:47

我上一次用 7日到貨 第二次 5日

子爵府

國民生產總值:14349

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 2015xmas

karennmokk 發表於 16-10-17 22:50
我上一次用 7日到貨 第二次 5日
有無詳細資料?

謝謝!

別墅

水晶樹媽媽 發表於 16-10-17 23:07
有無詳細資料?

ucbuy 網購易

子爵府

國民生產總值:14349

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 2015xmas

karennmokk 發表於 16-10-17 23:08
ucbuy 網購易
收費如何?

別墅

水晶樹媽媽 發表於 16-10-17 23:14
收費如何?

首重 $30,續重$30。我用嘅係特快倉,留意會計實重vs體積重

複式洋房

謝謝 karennmokk 分享

別墅

國民生產總值:902

karennmokk 發表於 16-10-17 23:17
首重 $30,續重$30。我用嘅係特快倉,留意會計實重vs體積重
我其實唔係好明佢地係點運作我係AMAZON度買嘢, 上星期一AMAZON通知已送到佢地嗰度, 到今日都顯示"未到庫"和"未上架", WHATSAPP問佢地, 又話要到香港先會見到UPDATE, 咁我完全唔知佢地係嗰邊發生咩事, 究境有無收到又唔知, 寄嚟香港未又唔知, 同我用開淘寶既集運好唔同, 咁如果我幫趁幾家商店, 個集運係點做法呢?問佢地答到一舊舊, 一日未見收到都好驚囉, 仲分乜鬼普通倉同特快倉, 個網頁又寫得唔清楚, 我開頭唔知原來普通倉同特快倉係2個地址, 寄咗去普通倉, 名又用咗特快倉既要求, 佢叫我聯絡賣家改名, AMAZON出咗貨都唔知去邊度叫人幫我改, 好彩AMAZON俾我退貨, 搞咗一大輪, 收到退款再重新買過, 再寄過, 先知佢地咁麻煩, 完全無得追蹤件貨去咗邊, 係英國買嘢居然仲落後過係大陸買嘢, 本來想收到叫佢地送來OFFICE, 再上網睇佢地啲評語, 原來要再加好多日先會收到, 咁搞法本來唔急都變急啦, 所以如果收到我情願去佢地度自提算數。
買過既朋友可唔可以講講你地幾多日先見到件貨到香港呀? 有無其他辦法睇到個物流架? 定係我誤會咗佢地既做法呢?因為同佢地CS真係溝通唔到咁滯, 淨係一味叫我等

別墅

bnb 發表於 16-11-14 10:35
我其實唔係好明佢地係點運作我係AMAZON度買嘢, 上星期一AMAZON通知已送到佢地嗰度, 到今日都顯示 ...

我上次買完貨約10天到港,當中冇得查件,可以要求賣家問番快遞公司要簽收單睇簽收人,到香港先顯示入倉上架時間,跟住就申請集運自取

別墅

karennmokk 發表於 16-11-15 21:38
我上次買完貨約10天到港,當中冇得查件,可以要求賣家問番快遞公司要簽收單睇簽收人,到香港先顯示入倉上 ...

你不是說第一次7日, 第二次5日咩? 咁10天係見到入埋倉上咗架?定係5日就見到入咗倉呢?既然都見唔到個流程, 5日應該無乜可能喎

別墅

bnb 發表於 16-11-17 11:08
你不是說第一次7日, 第二次5日咩? 咁10天係見到入埋倉上咗架?定係5日就見到入咗倉呢?既然都見唔到個流程, ...

上次打hotline 到左香港之後因為包裹上面地址不齊全收件人賣家冇跟足我比填寫,導致延誤入倉,但原來貨品一早到左倉

別墅

karennmokk 發表於 16-11-17 11:48
上次打hotline 到左香港之後因為包裹上面地址不齊全收件人賣家冇跟足我比填寫,導致延誤入倉,但原來貨品 ...
咁係咪要打去hotline問架?今日第十一日喇,還沒有消息

別墅

bnb 發表於 16-11-17 14:50
咁係咪要打去hotline問架?今日第十一日喇,還沒有消息

你打去問下,比個單號佢

別墅

karennmokk 發表於 16-11-17 14:59
你打去問下,比個單號佢

電話無人聽, FACEBOOK 答: ""11月8日已到英國特快倉庫,等發到香港後才安排入倉及上架, 有待總倉更新資料 到港時間約7-10個工作天 此為預計時間"

比我預計遲好多, 而家得個等字

終於有人聽電話, 頭先可能食飯時間, 但佢話要1-2日先可以覆我, 我覺得服務真係幾差下, 無用過第2間, 係英國嚟係咪一般都係咁? 定係我太心急呢?

別墅

bnb 發表於 16-11-17 15:15
電話無人聽, FACEBOOK 答: ""11月8日已到英國特快倉庫,等發到香港後才安排入倉及上架, 有待總倉更新資料 ...

我覺得英國人做嘢係慢幾拍,上次叫英國公司幫忙轉份件去第二個英國地址搞左我12日先收到後

別墅

我今日終於都收到件貨, 原來佢地GROUP埋一齊, 逢星期五先發來香港, 11號發, 19號到, 算係咁啦。

民房

國民生產總值:16

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
上個月係Amazon.UK買咗背囊,用咗Amazon Global的直運服務,扣稅后加運費,平過標價!加埋英磅匯水低,真係好抵!

但注意以上方法,需要貨品可以支持直運,所有貨物的總價不低于150 英磅就比較抵。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎