用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 2479|主題: 891366

多唔多JM鍾意一個人旅行?  

男爵府

國民生產總值:5112

BKXmas勳章

未試過一個人去, 但想試下, 本身個人唔怕悶都獨立. 平時好難搵個夾既人旅行又要就大家時間好煩....有冇JM會經常一個人旅行? 去邊多? 會唔會一個人去仲寂寞

Ah_Mi    發表於 16-10-17 23:52

別墅

國民生產總值:892

BKXmas勳章

babyballball 發表於 16-10-17 15:15
未試過一個人去, 但想試下, 本身個人唔怕悶都獨立. 平時好難搵個夾既人旅行又要就大家時間好煩....有冇JM會 ...

唔會悶,仲好自由自在,鍾意去邊都得,唔駛同人夾,但只可以大部分時間自拍
如果怕黑就會驚d

男爵府

BKXmas勳章

ilovemusik 發表於 16-10-17 15:21
唔會悶,仲好自由自在,鍾意去邊都得,唔駛同人夾,但只可以大部分時間自拍
如果怕黑就會驚d
...
我就唔怕黑, 比較怕危險同唔識路, 一個人去邊會比較安全同容易? 本人英文唔多好, 只有普通話OK

男爵府

國民生產總值:8861

BKXmas勳章

我一年都至少有2-3次自己去, 我好ENJOY, 因為唔駛就人, 自己去邊, 買咩野, 食咩野都OK, 我又唔怕悶, 因為去旅行好多野睇

其實自己一個人去可以去D 治安好D 的國家

男爵府

國民生產總值:5999

BKXmas勳章

回覆:多唔多JM鍾意一個人旅行?

我去左日本
多野睇多野買食物選擇又多,吾悶
係自己訓酒店有少少緊張

珍珠宮

國民生產總值:35480

2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

babyballball 發表於 16-10-17 15:15
未試過一個人去, 但想試下, 本身個人唔怕悶都獨立. 平時好難搵個夾既人旅行又要就大家時間好煩....有冇JM會 ...

我鐘意架!隨心所欲!不過...... 要再獨自去偷歡..... 最快都要等多14年!

男爵府

國民生產總值:7858

BKXmas勳章

我都好想一個人去旅行, 我係好享受獨處的。

第一次solo trip, 我會揀比較熟悉同交通方便的地方, 例如: 台灣, 韓國, 日本。

男爵府

BKXmas勳章

freshrose 發表於 16-10-17 15:26
我一年都至少有2-3次自己去, 我好ENJOY, 因為唔駛就人, 自己去邊, 買咩野, 食咩野都OK, 我又唔怕悶, 因為去 ...
咁你通常會去邊多, 有冇提議?因為我之前都唔洗點工作, 好多空閒時間, 都好想好似你咁一年自己去2-3次旅行
加上而家廉航又咁平, 真係可以話走就走

子爵府

國民生產總值:10922

BKXmas勳章

後生時做政府,多假又比較易攞假,但係商界D friend邊有咁多時間?想去唯有自己去:日本、澳紐呢D安全D嘅國家。

男爵府

國民生產總值:8861

BKXmas勳章

babyballball 發表於 16-10-17 15:30
咁你通常會去邊多, 有冇提議?因為我之前都唔洗點工作, 好多空閒時間, 都好想好似你咁一年自己去2-3次旅行
...

日本, 韓國, 台灣, 塞斑, 北京, 上海 都有自己去過

成日去日本同韓國, 去極都唔悶

伯爵府

國民生產總值:19272

好媽媽勳章 BKXmas勳章

試過一次會不能自拔

伯爵府

國民生產總值:16122

BKXmas勳章

回覆樓主:

我都好想試下自己一個去旅行,但c6唔比,我話想去台灣,溝通到同熟路,佢都話唔好啦,至少要搵個人陪我,但咁就唔係自己一個旅行。雖然我明佢擔心我,不過真好想試下

男爵府

國民生產總值:8425

畀面勳章 BKXmas勳章

夾時間都夾咗幾年仲未出發

男爵府

國民生產總值:5496

BKXmas勳章

回覆:多唔多JM鍾意一個人旅行

試過日本,泰國。

又唔太enjoy,又唔太討厭

大宅

國民生產總值:3152

BKXmas勳章

回覆樓主:

岩岩試完一個人去左京都,感覺太好。我諗日後都會keep住自己一年去一次。

彩鑽殿

國民生產總值:853213

2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

想...但無胆

momososo    發表於 16-10-18 23:48

男爵府

國民生產總值:8561

BKXmas勳章

我都想試下一個人去, 但會揀啲之前同朋友去過嘅地方, 再explore啲新景點。
如果你自己識睇地圖或識用GPS就更好。

公爵府

國民生產總值:25365

2017勳章 BKXmas勳章 hashtag影視迷勳章

我唔怕悶...但我唔鐘意自己去旅行,因我好多嘢想食,一個人唔食得幾多

大宅

國民生產總值:1413

BKXmas勳章

超鐘意,自由自在,除左無旅伴幫你影相,諗唔到其他唔好嘅地方

伯爵府

國民生產總值:16064

BKXmas勳章

想一個人去日本
同c6講
佢取笑口吻同個仔講:
你媽痴咗
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎