用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 27|主題: 236371

依家35Weeks 醫生CHECK BB已經6Lbs..

複式洋房

國民生產總值:262

ProAbsorb勳章

你好呀 我係第一胎媽媽 陀緊B女依家剛剛35Weeks 醫生CHECK BB已經6Lbs..
我同我先生都比較高 可能BB 真係會大隻D 又吸收的
我有少少妊娠糖尿但係我由懷孕到依家都只係重左22lbs 左右
我怕BB 太大隻出唔到黎係唔係應該36 weeks 開始食綠豆沙等佢早D 出黎...
我已經日日行樓梯at least 10層想CONTROL 番佢唔好太大隻
我好想順產 唔想開刀.. 唔想BB 到時OVER磅數我痛一大輪之後都係要開刀
請指教

洋房

國民生產總值:77

我36周check到6磅5啊 我有問過醫生會吾會生吾出 佢又話吾會 我都好驚

複式洋房

國民生產總值:176

我40week4先生 生完先知有9磅幾 都係順產不過吸出黎 其實無話生吾出的

Dec16mama    發表於 16-10-29 11:38
Chirley    發表於 16-10-26 11:57
Chirley    發表於 16-10-18 17:32
zzzzkatie    發表於 16-10-18 09:21
scarlettsui    發表於 16-10-18 01:14

別墅

國民生產總值:960

ProAbsorb勳章

Bingb127 發表於 16-10-17 23:01
我40week4先生 生完先知有9磅幾 都係順產不過吸出黎 其實無話生吾出的

複式洋房

國民生產總值:296

我34W開始食綠豆沙la. 36W over 6Lbs

複式洋房

ProAbsorb勳章

回覆 Bingb127 的帖子

你都係第一胎? 有無剪?

複式洋房

ProAbsorb勳章

回覆 scarlettsui 的帖子

我好努力咁行樓梯架啦. 希望佢唔好重得咁快.. 我又食下綠豆沙先, 我之前怕太涼唔敢食
我想BB 足月37WEEKS有7磅幾就OK.. 就出唔想大到8-9 磅先出呀..

別墅

國民生產總值:508

回覆樓主:

你行樓梯吾會令Bb大得慢啲架喎…佢想出京會出架啦

複式洋房

ProAbsorb勳章

回覆 Sobored 的帖子

我個助產士朋友叫我做多D 運動 話BB 唔會大得太快WOR.. 咁我咪行下囉..D 人都話行樓梯生得快D..
無壞既

複式洋房

國民生產總值:327

zzzzkatie 發表於 16-10-17 15:20
你好呀 我係第一胎媽媽 陀緊B女依家剛剛35Weeks 醫生CHECK BB已經6Lbs..
我同我先生都比較高 可能BB 真係會 ...

到後期唔會大得太快,我果時35w 都6lb, 38w 出世 都係7 lbs

複式洋房

ProAbsorb勳章

回覆 lkhhk 的帖子

咁樣聽落都安心D, 又有醫生話後期會大得快所以我都好緊張..
我個個係女女唔知會唔會化好耐妝先出黎..
我媽咪生我個時都係40WEEKS 先出不過我無咁重得6LBS 幾,, 但我C6 又係40 WEEKS 出我99話佢9LBS 尾-_- 不過佢係第3個..

希望唔好太重啦女....

複式洋房

國民生產總值:176

回覆 zzzzkatie 的帖子

係吖個時第一胎 有剪吖 而家陀緊第二胎啦

大宅

國民生產總值:1255

其實你有糖尿,除左要做運動,仲要控制飲食呀!我都有妊娠糖尿,有好好控制飲食加散步,我37週時照到有6lbs...但bb39wk6先肯出世,結果成7lbs半順產!

珍珠宮

國民生產總值:44671

樓主有妊娠糖尿要好好控制飲食加散步,
行樓梯都ok既不過睇自己體力啦~
無落雨既係公園果d行都ok咖啦怕行得太多樓主都會傷腳,
我都有妊娠糖尿, 自己係屋企吉手指check住血糖果d,
其實正常飲食唔怕bb會太重磅咖,
加上你話自己同老公都比例高, 咁其實都ok la...

大宅

國民生產總值:4934

zzzzkatie 發表於 16-10-18 09:35
回覆 lkhhk 的帖子

咁樣聽落都安心D, 又有醫生話後期會大得快所以我都好緊張..

我陀大b尾一個月係每個禮拜重0.5磅,39w出生係7.5lbs,而家小b35w已經5lbs,醫生叫我唔好食咁多

大宅

國民生產總值:1801

我2胎出世都係過9磅但我就無中糖尿,如果你中左糖尿應該會同你催生唔會過預產期出世,因為第二胎時我求醫生佢都5比我催生,佢話中左糖尿先有得催生

複式洋房

ProAbsorb勳章

回覆 angela96 的帖子

原來中左糖尿可以催生...thank yoU!!

複式洋房

ProAbsorb勳章

回覆 Happybabyhbb 的帖子

我係怕佢未到40WEEKS 都唔出... 會太重..:(

複式洋房

ProAbsorb勳章

回覆 H.O.P.E 的帖子

7lbs幾 係預左因為我先生都真係幾高.. 我係怕好似我C6咁9lbs 幾出世我生唔出姐.

複式洋房

ProAbsorb勳章

回覆 Chirley 的帖子

其實我唔係食得多.. 我平時都係食半碗紅白米飯.可能我食得多生果好長胎-_-
依家成日落雨行唔到公園 都係行樓梯同商場咋

Chirley    發表於 16-10-20 10:32
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎