用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 3086|主題: 870054

真心求教,朋友齋簽紙註冊,要俾人情嗎?  

大宅

國民生產總值:2238

唔算好fd,一年會成班朋友見幾次嗰種。依家呢位朋友黎緊會齋簽紙註冊,但我嗰日要番工去唔到,咁我需要做人情嗎?如要,應做幾多呢?
申利,我之前結婚佢有做正常嘅人情俾我

子爵府

國民生產總值:11986

回覆樓主:

我覺得要,禮尚往來,佢有比你咁你要回番比佢

大宅

國民生產總值:2353

唔駛,送份禮物夠

子爵府

國民生產總值:12061

畀面勳章 BK Milk勳章

送禮物,friend d 就送金器。

男爵府

國民生產總值:7638

Karlyly 發表於 16-10-17 15:21
唔算好fd,一年會成班朋友見幾次嗰種。依家呢位朋友黎緊會齋簽紙註冊,但我嗰日要番工去唔到,咁我需要做人 ...

佢有出席你婚禮及做人情,我覺得你要做返人情俾佢。之前唔去公價係俾三百,唔知而家有無變。

子爵府

國民生產總值:10188

送卡 送禮物

大宅

國民生產總值:1133

送禮物

子爵府

國民生產總值:12450

吾請飲吾需要做人情、送份禮物就可以

男爵府

國民生產總值:8603

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 熱血勳章 畀面勳章

唔飲其實唔駛做人情..
不過如果佢之前有做比我, 我會照做返比佢, 禮尚往來.

象牙宮

國民生產總值:240067

動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

送禮物
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

國民生產總值:3252

唔算好fd,一年會成班朋友見幾次嗰種。依家呢位朋友黎緊會齋簽紙註冊,但我嗰日要番工去唔到,咁我需要做人 ...

我試過禮物,都試過比錢

男爵府

國民生產總值:8592

送份禮物就可以!

男爵府

國民生產總值:6535

我覺得禮尚往來,照做人情。

珊瑚宮

國民生產總值:109973

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:真心求教,朋友齋簽紙註冊,要俾人情嗎?

我會比利是

禮物?請問比咩禮物?

珊瑚宮

國民生產總值:109973

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:真心求教,朋友齋簽紙註冊,要俾人情嗎?

買禮物又要煩又要諗

又怕人地唔鍾意

琥珀宮

國民生產總值:185392

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 2015xmas

如果你結婚時有佢有去及做正常人情, 我覺得你都應該做番正常人情及加張祝賀卡。

大宅

國民生產總值:2246

我諗我都會送COUPON 之類實用D

kaysumsum    發表於 16-10-20 11:05

男爵府

國民生產總值:6214

若唔擺酒/酒會的話, 只會封利是
銀碼亦唔會封佢當年俾我一樣, 因為唔同成本

伯爵府

國民生產總值:17639

好媽媽勳章

我個同事有擺酒,但因我係新入職(細公司),所以只係叫我去觀禮。所以我無做人情(現金),但我買咗禮物去(份禮物買咗500度)

複式洋房

國民生產總值:192

我覺得照做返俾人......真係FRIEND的. 俾利是. 不是買D好睇唔好用的"禮物"

keroppi_pororo    發表於 16-10-18 11:51
wcpcelia    發表於 16-10-18 10:09
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎