自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔算好fd,一年會成班朋友見幾次嗰種。依家呢位朋友黎緊會齋簽紙註冊,但我嗰日要番工去唔到,咁我需要做人情嗎?如要,應做幾多呢?
申利,我之前結婚佢有做正常嘅人情俾我

水晶宮

回覆樓主:

我覺得要,禮尚往來,佢有比你咁你要回番比佢

大宅

唔駛,送份禮物夠

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

送禮物,friend d 就送金器。

伯爵府

2024年龍年勳章

Karlyly 發表於 16-10-17 15:21
唔算好fd,一年會成班朋友見幾次嗰種。依家呢位朋友黎緊會齋簽紙註冊,但我嗰日要番工去唔到,咁我需要做人 ...

佢有出席你婚禮及做人情,我覺得你要做返人情俾佢。之前唔去公價係俾三百,唔知而家有無變。

子爵府

送卡 送禮物

大宅

送禮物

侯爵府

吾請飲吾需要做人情、送份禮物就可以

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

唔飲其實唔駛做人情..
不過如果佢之前有做比我, 我會照做返比佢, 禮尚往來.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

送禮物
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

唔算好fd,一年會成班朋友見幾次嗰種。依家呢位朋友黎緊會齋簽紙註冊,但我嗰日要番工去唔到,咁我需要做人 ...

我試過禮物,都試過比錢

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

送份禮物就可以!

子爵府

我覺得禮尚往來,照做人情。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:真心求教,朋友齋簽紙註冊,要俾人情嗎?

我會比利是

禮物?請問比咩禮物?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:真心求教,朋友齋簽紙註冊,要俾人情嗎?

買禮物又要煩又要諗

又怕人地唔鍾意

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

如果你結婚時有佢有去及做正常人情, 我覺得你都應該做番正常人情及加張祝賀卡。
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

禁止訪問

子爵府

開心吸收勳章

若唔擺酒/酒會的話, 只會封利是
銀碼亦唔會封佢當年俾我一樣, 因為唔同成本

侯爵府

好媽媽勳章

我個同事有擺酒,但因我係新入職(細公司),所以只係叫我去觀禮。所以我無做人情(現金),但我買咗禮物去(份禮物買咗500度)

複式洋房

我覺得照做返俾人......真係FRIEND的. 俾利是. 不是買D好睇唔好用的"禮物"

keroppi_pororo    發表於 16-10-18 11:51
wcpcelia    發表於 16-10-18 10:09

首頁

尾頁

跳至