自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Karlyly 發表於 16-10-17 15:21
唔算好fd,一年會成班朋友見幾次嗰種。依家呢位朋友黎緊會齋簽紙註冊,但我嗰日要番工去唔到,咁我需要做人 ...

人情可以視作擺酒的用餐錢,所以冇擺酒係不用俾人情的。送賀禮同花同咭已經足夠。

珍珠宮

送禮物

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果好FRIEND, 會封利是

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

比錢最實際

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

no banquet, you can just give 200-300 礼券or supermarket coupons or a gift...hard to choose gift

珍珠宮

減齡達人勳章

我好友只註冊,婚紗都冇著,我去觀禮時送了一個碎鑽吊咀。

男爵府

食得好勳章

俾我我會做番人情,但未必做番去酒店飲個個價,無謂為左錢傷感情,雖然你話唔太fd ,都可以當賀下佢,登佢開心麻

子爵府

唔飲其實唔駛做人情...送禮物就得

不過如果佢之前有做比你, 我覺得照做返比佢比較好, 禮尚往來

珍珠宮

回覆樓主:

我會做返俾佢,一向覺得人情都係有來有往,擺酒唔係夾錢食飯

翡翠宮

2018復活節勳章

送禮物OK

已刪除用户

侯爵府

唔算好fd,一年會成班朋友見幾次嗰種。依家呢位朋友黎緊會齋簽紙註冊,但我嗰日要番工去唔到,咁我需要做人 ...

我朋友就來結婚,酒樓擺,但佢成日同我講D人做500好cheap ,佢諗住請我,但我只想做500,你係我會點,我八年前佢也做500比我,酒樓too

大宅

bigyanb 發表於 16-10-17 18:50
我朋友就來結婚,酒樓擺,但佢成日同我講D人做500好cheap ,佢諗住請我,但我只想做500,你係我會點,我八 ...

800,因為通漲了

侯爵府

Karlyly 發表於 16-10-17 19:03
800,因為通漲了

好貴,滿月酒D人會比500?

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

spikenard 發表於 16-10-17 15:26
我覺得要,禮尚往來,佢有比你咁你要回番比佢
我都覺得係!
如果係我,我俾番人情佢,我個心都安樂些!

大宅

bigyanb 發表於 16-10-17 18:50
我朋友就來結婚,酒樓擺,但佢成日同我講D人做500好cheap ,佢諗住請我,但我只想做500,你係我會點,我八 ...

佢開到口話d人做五百cheap?
放風想收多d吧了

伯爵府

如買禮物同比錢係一樣價格
咁不如比錢算
如fd註冊,3個月後先擺酒
你地又會點做?

男爵府

我會照送禮

男爵府

我地錢個人甲份送左一對金介子。
:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

送禮物就ok啦

首頁

尾頁

跳至