用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 101|主題: 236374

有需要做代謝病篩查嗎

大宅

國民生產總值:1605

想生BB熱投

問過一,兩個媽媽朋友,兩個意見都好唔同,有一個完全無聽過代謝病篩查
想知道大家覺得必需要做嗎?

大宅

國民生產總值:3723

回覆:有需要做代謝病篩查嗎

有做呀,一千蚊姐,有咩事就唔止一千蚊咁簡單

大宅

國民生產總值:1661

sunshine_paris 發表於 16-10-17 15:54
問過一,兩個媽媽朋友,兩個意見都好唔同,有一個完全無聽過代謝病篩查
想知道大家覺得必需要做嗎?
...

我都覺得需要做,只係千幾蚊啫,萬一touchwood bb真係有咩事,及早發現先可以早d接受治療,有d代謝病的徵兆未必係肉眼咁早可察覺得出

男爵府

國民生產總值:9355

回覆:有需要做代謝病篩查嗎

Yes!!!

別墅

國民生產總值:889

回覆:blueaqua 的帖子

想問要去邊度做呢?幾大做比較好呢?thanks

大宅

國民生產總值:3901

認識瑞士牛牛第二回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章

Amy12 發表於 16-10-17 20:15

出世起計指定日期內,好似7日內。

大宅

國民生產總值:1408

代謝病 如果有係會好大件事我第一胎自己俾錢做
第二胎QE幫佢做埋

就算要自己俾錢, 我覺得買個保障
做左冇事 心安
做左Touch wood 有事.. 自己知可以早D做定Research

大宅

國民生產總值:1957

好耐之前無線唔知係新聞透視定咩節目有講,如果早D發現到有係好緊要

複式洋房

國民生產總值:247

Amy12 發表於 16-10-17 20:15

在威爾斯,有中大私家症D姑娘上病房做promotion,$900. BB出院前就抽埋血,都 ok 方便。

別墅

國民生產總值:889

回覆:aquaQ 的帖子

明白,thanks

別墅

國民生產總值:566

aquaQ 發表於 16-10-18 12:33
在威爾斯,有中大私家症D姑娘上病房做promotion,$900. BB出院前就抽埋血,都 ok 方便。
...

請問知唔知 係唔係日日都有promotion? 我12月尾預產期,唔知等唔等到\遇唔遇到promotion呢?

子爵府

國民生產總值:10380

我有做

子爵府

國民生產總值:12545

Must do. Once symptom shows, the problem may be really serious or permanently damaged already. Early intervention can save the health of your newborn

複式洋房

國民生產總值:247

Desiree_yi 發表於 16-11-11 23:46
請問知唔知 係唔係日日都有promotion? 我12月尾預產期,唔知等唔等到遇唔遇到promotion呢?
...

如果冇人上房,你可以到時問姑娘。她們有聯絡方式。

別墅

國民生產總值:566

回覆 aquaQ 的帖子

OK! thank you!!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎