用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 4486|主題: 877713

上網拍片公審, 唔該拍片者同傳媒唔好咁無聊

子爵府

國民生產總值:10661

BKXmas勳章

其實真係唔好咁無聊喇,夠膽就當面講, 唔知來龍去脈就係度亂寫, 好討厭。

將心比己, 拍片者你本人或屋企人比人拍片擺咗上網你會點?

其實唔只啲人無聊, 連傳媒都係, 將埋段片放係新聞, 前幾日方向報先放咗一個, 根本個個都無影響你, 點解又要放上網仲要上埋報? 仲要取笑佢,咁唔係叫文字欺凌叫做咩呀?

無新聞都唔好放呢啲片/相上網喇。

大宅

國民生產總值:3514

BKXmas勳章

同意係又影唔係又影 自己無膽當面講又要影完放上網做鍵盤戰士

別墅

國民生產總值:801

BKXmas勳章

報館可請少個記者,
好事之徒又有錢收,
一家便宜兩家著。

翡翠宮

國民生產總值:89854

2017勳章 BKXmas勳章 ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆樓主:

子爵府

BKXmas勳章

lam133 發表於 16-10-17 17:38

有感而發, 見有Jm話比人拍咗片, 之前睇方向報有人又比人拍咗片兼上報

男爵府

國民生產總值:9556

BKXmas勳章

攪到而家地鐵明明有位都唔敢坐...(我本身都大肚.. )
驚萬一見唔到有老人家會比人影相公審..
話你扮玩手機扮訓..

子爵府

BKXmas勳章

teresayan07 發表於 16-10-17 17:41
攪到而家地鐵明明有位都唔敢坐...(我本身都大肚.. )
驚萬一見唔到有老人家會比人影相公審..
話你扮玩手機 ...

連出街都有壓力呀真係

我好驚我女係街度扭比人拍咗上網話呢個阿媽唔識教

侯爵府

國民生產總值:23886

BKXmas勳章

回覆樓主:

agree, 係咁正義就當時立即出聲啦… 事後先無鍵盤戰士同網絡欺凌有咩分別

公爵府

國民生產總值:25156

好媽媽勳章 BKXmas勳章

我一向都咁講, 真心抱不平就當面出聲, 躲在背後偷拍放上網公審非君子行為.

象牙宮

國民生產總值:243555

2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

國民生產總值:2462

BKXmas勳章

淘寶 發表於 16-10-17 17:46
連出街都有壓力呀真係

我好驚我女係街度扭比人拍咗上網話呢個阿媽唔識教

絕對喺

大宅

國民生產總值:2581

BKXmas勳章

回覆樓主:

同意…無形壓力好大

wcpcelia    發表於 16-10-18 09:39

子爵府

BKXmas勳章

claudia 發表於 16-10-17 17:54
我一向都咁講, 真心抱不平就當面出聲, 躲在背後偷拍放上網公審非君子行為. ...

我曾經睇過有人回覆話當時唔出聲係驚比人打

但就有勇氣拍片, 比個個人見到又唔驚比人打嗎?

侯爵府

國民生產總值:24918

淘寶 發表於 16-10-17 17:30
其實真係唔好咁無聊喇,夠膽就當面講, 唔知來龍去脈就係度亂寫, 好討厭。

將心比己, 拍片者你本人或屋企人 ...

好同意。通常拍片/影相post上網既人,先至係錯/有問題果位。

珊瑚宮

國民生產總值:111282

畀面勳章 BKXmas勳章

淘寶 發表於 16-10-17 17:39
有感而發, 見有Jm話比人拍咗片, 之前睇方向報有人又比人拍咗片兼上報

請問之前方向報果單,講乜?

侯爵府

國民生產總值:21562

BKXmas勳章

回覆樓主:

試過開家長會,個家長用手機影住個老師,真係好無禮

子爵府

BKXmas勳章

I9528 發表於 16-10-17 18:16
請問之前方向報果單,講乜?

坐巴士上層客人自製咗吠盤扮揸車

其實個個人真係無影響到人但就比人拍咗片, 仲上埋報, 我覺得好慘。

珊瑚宮

國民生產總值:111282

畀面勳章 BKXmas勳章

淘寶 發表於 16-10-17 18:19
坐巴士上層客人自製咗吠盤扮揸車

其實個個人真係無影響到人但就比人拍咗片, 仲上埋報, 我覺得好慘。:igiv ...

唉。。。

大宅

國民生產總值:3350

BKXmas勳章

好大壓力

子爵府

BKXmas勳章

ChongLamm 發表於 16-10-17 21:19
好大壓力

有仔女嘅都大壓力架

如果係A仔個啲仲慘
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎