用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 589|主題: 869765

這種是不是詐騙電話

別墅

國民生產總值:855

一個老男人打來

好似好熟的人咁

不停問「你聽把聲唔知我係邊個咩」「仲未知我係邊個」

我強調了十次以上「唔知喔 你係邊個?」

就cut我線

請問若我知佢係邊個

故事發展落去會係點?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wcpcelia    發表於 16-10-18 09:23

象牙宮

國民生產總值:239919

動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

國民生產總值:26493

ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 夏天玩到顛 分享愛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2015xmas 2016夢想成真

猜猜我是誰....
好耐LU....仲用這條Q呀.....

大宅

國民生產總值:1569

下,好明顯係啦
仲使問既

侯爵府

國民生產總值:20670

畀面勳章

greenmum 發表於 16-10-17 17:55
一個老男人打來

好似好熟的人咁

我會答佢…爺爺我好掛住你呀!你真係收到部iPhone打比我…出年清明你想收你咩?我燒多幾電話比你四圍打比人,再燒間監倉比你等你長住

yusostupid    發表於 16-10-17 22:25
很累~我幾時先可以抖吓呢

伯爵府

國民生產總值:18537

回覆 greenmum 的帖子

我上星期四傍晚六點左右亦收到妳這類call, 個男人又係咁講呢兩句說話,之後我 cut 咗佢線同 block 埋個號碼。
電話係由廣州打嚟。
86-130-2207-1485

別墅

國民生產總值:737

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章

Hoining 發表於 16-10-17 19:01
我會答佢…爺爺我好掛住你呀!你真係收到部iPhone打比我…出年清明你想收你咩?我燒多幾電話比你四圍打比 ...

問埋使唔使燒埋律師俾佢

男爵府

國民生產總值:6855

是詐騙
佢期待妳講個人名出來
之後就跟住妳話尾講係啊!妳點知架
就開始借錢啦

子爵府

國民生產總值:12272

動物勳章

回覆樓主:

問你借$

瑪瑙宮

國民生產總值:128619

畀面勳章 2015xmas

回覆:greenmum 的帖子

子爵府

國民生產總值:13047

mlyuen 發表於 16-10-17 17:57
猜猜我是誰....
好耐LU....仲用這條Q呀.....

Q 吾怕舊,最緊要受

伯爵府

國民生產總值:15498

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

一個老男人打來

好似好熟的人咁

我會講陳大文!你個死佬,爭我20萬幾時還。。。

男爵府

國民生產總值:6071

認識瑞士牛牛第二回

Hoining 發表於 16-10-17 19:01
我會答佢…爺爺我好掛住你呀!你真係收到部iPhone打比我…出年清明你想收你咩?我燒多幾電話比你四圍打比 ...

翡翠宮

國民生產總值:76710

畀面勳章

一個老男人打來

好似好熟的人咁

我會答 : 亞強,我搵你好耐啦!快X 趣啲還錢!如果唔係斬死你!

別墅

國民生產總值:855

哈哈哈哈哈哈

你地好搞笑

我而家好期待再接呢d電話

別墅

國民生產總值:698

我老公試過,佢真係以為係佢失散既內地表哥,仲一連傾咗幾日電話,我唔忍心笑佢。點知幾日後,佢話佢「表哥」係大陸比公安捉咗,問佢攞錢

大宅

國民生產總值:1289

回覆樓主:

曾經接過個電話,
佢又係問我知唔知佢邊個,
話係我表哥,
我一聽肯定詐騙,
因為我表哥無人識講廣東話,
之後我同事拎左電話嚟講
(我地把聲超似)
傾左1陣,話借錢之類,
我同事話啲錢喺曬阿媽到,
一係你打俾佢,
之後俾左某區嘅警署嘅電話號碼佢,
佢真係聽住,
最後有無打去就唔知喇

男爵府

國民生產總值:6205

我爸爸收過,一打黎話改左電話,打黎通知佢。跟住爸問佢係邊個,佢就得你都唔記得,如是者問左兩次都唔講自己係邊個,跟住老友記忍唔住「問候」佢,邊友仔就cut 到cut t唔切線。

又係來自大6的

珍珠宮

國民生產總值:41351

回覆:這種是不是詐騙電話

之後俾個銀行no你,叫你入錢

寶石宮

國民生產總值:300218

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

回覆:這種是不是詐騙電話

肯定啦

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎