用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由報料 今日: 439|主題: 242952

有無邊隻洗衣粉適合手洗的衣服?

大宅

國民生產總值:3639

BK Milk勳章

價錢又唔貴,因工人話我用開嗰隻太強,佢用後覺得有刺痛感喎

王國熱話
木蝨、臭蟲、床蝨2
前置式(大眼雞)洗衣機推介
想訂傢私有冇邊間公司好介紹?
屋企有壁虎,有咩方法可以趕走佢!!

大宅

國民生產總值:4929

我俾工人用手洗番皂,即藥房幾蚊件果d,工人用後話好好用,仲推介埋俾佢d姊妹用

wcpcelia    發表於 16-10-18 12:07

男爵府

國民生產總值:6511

認識瑞士牛牛第二回

mirchan2005 發表於 16-10-17 18:52

洗衣粉太強?邊隻,我都想試。
剛買了納米去汗果隻,它話手洗,機洗都得。但用完又5係好覺去汗味。

大宅

BK Milk勳章

vivienfong 發表於 16-10-17 19:43
我俾工人用手洗番皂,即藥房幾蚊件果d,工人用後話好好用,仲推介埋俾佢d姊妹用
...

邊款?可否介紹一下

大宅

BK Milk勳章

Kbbs 發表於 16-10-17 19:44
洗衣粉太強?邊隻,我都想試。
剛買了納米去汗果隻,它話手洗,機洗都得。但用完又5係好覺去汗味。
...

我用castle嗰款牌子,可能機洗較適合吧

翡翠宮

國民生產總值:78912

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 2015xmas 2016夢想成真

mirchan2005 發表於 16-10-17 18:52

咁強架?

大宅

國民生產總值:4929

mirchan2005 發表於 16-10-17 20:19
邊款?可否介紹一下

有把扇果隻

大宅

國民生產總值:4659

俾對手套佢用

大宅

國民生產總值:1854

我用緊呢隻 洗衣紙 ,機洗手洗 都ok.. 乾淨 ,勁方便... 唔怕工人姐姐亂咁嚟

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

國民生產總值:773

mirchan2005 發表於 16-10-17 20:21
我用castle嗰款牌子,可能機洗較適合吧

Castle普通嗰隻有enzyme,幫助去有蛋白質的嘖如汗嘖。隻手表面的角質層都有蛋白質,所以會洗薄咗,會痕㾗地,同用完去角質的美容產品差不多。
轉Castle的non-bio就可以,無enzyme的,當然無咁去汗嘖。

男爵府

國民生產總值:6511

認識瑞士牛牛第二回

rchuhhmama 發表於 16-10-17 22:11
我用緊呢隻 洗衣紙 ,機洗手洗 都ok.. 乾淨 ,勁方便... 唔怕工人姐姐亂咁嚟

...

乜来?可否pm我,謝。
方便買到嗎?大约幾多錢?

大宅

國民生產總值:2243

用呢隻皂唔傷手 同洗很好乾淨 我用來洗內衣褲 經期時整污糟內褲我都係用皂洗 我把皂一開二 洗內衣就專用皂盒 好好用

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:1535

用皂洗under,bar,襪係最正。便得嚟又幹净。屋企e家洗手液都轉皂洗手,效果唔錯
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎