用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 779|主題: 915015

你地學校有無得選擇入唔入家長教師會?  

珍珠宮

國民生產總值:30255

BKXmas勳章

我地入左學必要做家長教師會會員,要交50元本年度會費

寶石宮

國民生產總值:429430

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2017媽媽節

我係女仔 發表於 16-10-17 20:58

入唔入會係自願性質

cattz288    發表於 16-10-17 21:38

侯爵府

國民生產總值:23707

BKXmas勳章

回覆樓主:

有得揀

瑪瑙宮

國民生產總值:149503

BKXmas勳章

pomanlife 發表於 16-10-17 21:00
入唔入會係自願性質

雖則表面上係自願,但如果不參加,會有人問原因。

侯爵府

國民生產總值:22700

BKXmas勳章

回覆樓主:

有得揀

侯爵府

國民生產總值:23647

BKXmas勳章

你可以唔入,一百/几十……有時有講座,當社交費

寶石宮

國民生產總值:429430

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2017媽媽節

Sumyeema1 發表於 16-10-17 21:02

好似冇人問,不過上年會費50,今年80

大宅

國民生產總值:3854

BKXmas勳章

回覆:你地學校有無得選擇入唔入家長教師會?

冇得揀

珍珠宮

國民生產總值:39346

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

有些學校有得揀有些是強制的,我仔學校有得揀但都會做,幾拾元不是多,參加下活動都抵翻條數。

男爵府

國民生產總值:5550

BKXmas勳章

引用:Quote:pomanlife 發表於 16-10-17 21:00 入

原帖由 Sumyeema1 於 16-10-17 發表
無錯=_= 唔買獎卷都問到你買

男爵府

國民生產總值:9408

BKXmas勳章

一百幾十當支持吓學校!

男爵府

國民生產總值:6364

BKXmas勳章

我入了
年費40
賺了

侯爵府

國民生產總值:21993

親子達人勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

無,每年HKD80
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;天眼昭昭,報應甚速

男爵府

國民生產總值:9445

BKXmas勳章

我係女仔 發表於 16-10-17 20:58

要交會費添

男爵府

國民生產總值:5770

BKXmas勳章

回覆樓主:

冇得揀、不過一年都係$20

珍珠宮

國民生產總值:48558

醒目開學勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

有得揀

我有入,有時家教會搞嘅活動幾吸引,會去參

公爵府

國民生產總值:28008

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

會費每年幾廿元

會費係學生受惠,例如:開放日家教會有活動,家長講座,親子旅行等

家教會都會有限地資助

伯爵府

國民生產總值:18101

好媽媽勳章 BKXmas勳章

waiman0614 發表於 16-10-17 21:27
冇得揀、不過一年都係$20

x2

子爵府

國民生產總值:12346

BKXmas勳章

回覆樓主:

我地30

伯爵府

國民生產總值:15688

BKXmas勳章

回覆樓主:

我有入, 報興趣班會平啲

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎