用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

心聲留言 今日: 3|主題: 14584

超級唔開心

大宅

國民生產總值:3449

叔仔結婚99就讓間公屋比佢兩公婆住
我地結婚就排到小公主出世個年先有得上樓~
叔仔結婚99就龍鳳額比紬娌而我什麼都沒有,你唔送比我,冇理你個仔都唔送。
叔仔話結婚如果唔想住公屋就即刻比首期佢兩公婆買居屋!
我知道叔仔老婆如果有埋仔女,99咁加唔會再理我3個仔女!

王國熱話
818 有冇人用過Air Bnb
英 瑞 法 觀光 滑雪 迪迪尼 親子遊 * 巴黎 U...
網上免稅店瘋狂購物
2017 Summer London Trip

大宅

國民生產總值:4100

回覆樓主:

偏心偏到呢同病相可憐

大宅

回覆樓主:

我都係想6299再意我地一家,唔好密路人咁,我地都有感情,成日咁對我地!
鄧c6慘,自己又心痛,去食家庭飯冇人會理我地!
你唔鍾意的,都唔好老公都嬲埋,我同c6離婚換返你一家關係
我願意做!

男爵府

國民生產總值:5954

ProAbsorb勳章 動物勳章

引用:我都係想6299再意我地一家,唔好密路人咁,

原帖由 tingtingalex 於 16-10-17 發表
我都係想6299再意我地一家,唔好密路人咁,我地都有感情,成日咁對我地!
鄧c6慘,自己又心痛,去食家庭飯 ...
有無前因後果?

大宅

國民生產總值:2392

tingtingalex 發表於 16-10-17 23:04

十隻手指都有長短,佢要偏心你叔仔都冇計,人夾人緣,佢點對你咩你點對佢囉,睇開D

男爵府

國民生產總值:5198

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章 2015xmas

tingtingalex 發表於 16-10-17 21:06
叔仔結婚99就龍鳳額比紬娌而 ...

睇開d啦
自己三個仔女都會有分別...

子爵府

國民生產總值:14865

tingtingalex 發表於 16-10-17 23:04

因為唔like樓主嗎?何解?

大宅

shpfamily 發表於 16-10-18 06:41
因為唔like樓主嗎?何解?

第一日見已經唔多鍾意,厭我家庭背景唔好掛。

大宅

回覆樓主:

試問如果你結婚,6299唔送野,而細佬或妹,外表姐表哥結果都有
你個心點諗

水晶宮

國民生產總值:52954

無乜點諗
唔係自己既野; 都係非份之想, 唔值得諗
你點解咁鐘意人幫/送野?
我自問無咩幫過人亦無送過咩比人, 所以更加唔會諗.

大宅

國民生產總值:1672

仲好啦,做到咁白,大定不拖不欠唔好咩?

大宅

國民生產總值:1894

無論99唔鍾意你都好,結婚無送龍鳳鈪確實唔夠大方 !

一對龍鳳鈪已證明99係什麼人格, 不值得尊敬的。

99氣量不夠大,思想守舊兼執著,嚴重徧心,欠缺一視同仁。

唯一感恩的不同住,否則99係極之難相處的人 !

(個人感受 ,不是好恨貪對龍鳳鈪 ,而係睇通睇透人情冷暖,人格一面)

男爵府

國民生產總值:8065

去少啲,人地都唔當你地一家人

子爵府

國民生產總值:12671

同路人~~
我有個偏心既老人家....

人地(兄弟姐妹其中一個啦)一家三口, 俾個水電煤就同老人家住...
老人家住個單人房, 佢地一家三口就用盡600呎.....
家用唔使俾,租唔使俾,飯唔使煮..
人地結婚, 老人家出埋錢裝修...
細個時, 旅行永遠同人地去...只帶一個....

我話俾埋租返黎住(無減家用),
老人家都唔肯..(我宜家係窮到隨時瀨野...)
我結婚, 毛都無絛...
我唔怨無父/母幹...
但我怨勁大細超...

我小朋友出世, 最多都係送2隻雞, ,一件坃具咁大把...
人地小朋友出世, 送金器...爭在間屋未改BB名架咋...

大家都係同一個老人家條腸出...
唔知點解咁大細超架...

別墅

國民生產總值:757

回覆樓主:

有所謂咩?最緊你老公係咪同你一條心?係就同你99生死不相往還,以後做返仔&新抱應該做嘅嘢,唔使做多,啱啱好就算,至少咁樣你兩公婆個心會安樂啲,又好過啲

good_pig    發表於 16-10-21 21:59

琥珀宮

國民生產總值:182772

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

tingtingalex 發表於 16-10-17 21:06
叔仔結婚99就龍鳳額比紬娌而 ...

做人靠自己啦..........

99 對佢地兄弟大細超又有乜出奇

琥珀宮

國民生產總值:182772

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

tingtingalex 發表於 16-10-18 08:53
試問如果你結婚,6299唔送野,而細佬或妹,外表姐表哥結果都有
你個心點諗
...

我唔會理的...我嫁比c6, 唔係嫁比佢屋企人

子爵府

國民生產總值:14793

自己吾系人地仔女,對人屋企冇建樹,想6299送乜嘢比你?送系人情,吾送系道理,睇開D啦!
現在好多老人家吾睇好個仔嘅婚姻,所以費事送野比新抱

大宅

國民生產總值:1151

我99都超級偏心,算啦,自己睇開d,佢偏心既咪少見d,吾好將佢放上心,費時自己吾開心
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎