用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 28|主題: 124124

[台灣] 求教,請問台北轉機

大宅

國民生產總值:4367

BKXmas勳章

請問香港去台北轉機,T2航厦去T1航厦轉機要唔要做入台証呢!謝謝。

王國熱話
昨天同我隻菲嘈。
第一次請工人
工人姐姐未夠兩年,佢想提早放假返菲律...
工人指定我要買某牌子咖啡比佢

複式洋房

國民生產總值:300

BKXmas勳章

siuchan18 發表於 16-10-17 21:19
請問香港去台北轉機,T2航厦去T1航厦轉機要唔要做入台証呢!謝謝。

唔需要

大宅

BKXmas勳章

回覆 teletext 的帖子

謝謝您

別墅

國民生產總值:731

BKXmas勳章

要經過一次安全檢查就進入登機區。

大宅

國民生產總值:1616

BKXmas勳章

你第二程是普通傳統航空 ? 還是廉航 ( Jetstar, Tiger, T,way, AirAisa...) ?

大部分廉航, 要先加錢追加禁區轉機服務, 否則要先入境, 再以一般 Check in 手續又再出返境.

傳統航空當然冇問題

大宅

BKXmas勳章

clubman1800 發表於 16-10-30 14:05
你第二程是普通傳統航空 ? 還是廉航 ( Jetstar, Tiger, T,way, AirAisa...) ?
Thanks各位回答,係EVA

大宅

國民生產總值:4356

BKXmas勳章

回覆樓主:

早前同朋友同遊台北,但我坐CX (T1),佢坐 EVA (T2),起飛時間就差不多,—同包車分别到 T1 &T2 回港,佢候機室係 B9,但我在旁邊的B8,於是我們又重逢了。
原來T1 &T2 只是分開入海關!

大宅

BKXmas勳章

回覆 28July 的帖子

Thanks,我是T2轉T1去日本.

寶石宮

國民生產總值:306033

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

EVA轉去日本唔駛簽證, 基本上佢就泊係轉機couter果頭, 落機過安檢落返一層, 你想去邊個閘都得

大宅

BKXmas勳章

TMC3012 發表於 16-11-1 09:54
EVA轉去日本唔駛簽證, 基本上佢就泊係轉機couter果頭, 落機過安檢落返一層, 你想去邊個閘都得 ...
Thanks,

大宅

國民生產總值:1405

BKXmas勳章

回覆樓主:

請問坐中華航空, 由T1 去 T2 轉機是否都不用再過關及簽台証?

TMC3012    發表於 16-11-2 08:40
[size=medium]Hello!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎