親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

KAY+2 發表於 16-10-21 19:48
我上次係去名古屋架,順便玩名古屋周邊

介唔介意講你既行程比我參考下? 我打算去5日, 會1日去白川鄉。另外想浸溫泉。
天空之城, 快樂之地

侯爵府

PCCW2319 發表於 16-10-21 19:54
介唔介意講你既行程比我參考下? 我打算去5日, 會1日去白川鄉。另外想浸溫泉。
...

我大約行程如下:
Day1: 酒店checkin, 熱田神宮,晚飯@蓬萊軒, oasis21 夜景
Day2: 長島outlet+名花之里
Day3: 白川鄉local tour
Day4: 名古屋城+德川園,大須觀音+榮shopping
Day5: 犬山城+名鐵百貨shopping
Day6: 返香港

水晶宮

KAY+2 發表於 16-10-21 20:21
我大約行程如下:
Day1: 酒店checkin, 熱田神宮,晚飯@蓬萊軒, oasis21 夜景

謝謝
天空之城, 快樂之地

大宅

回覆 PCCW2319 的帖子

我都睇緊去名古屋呀,想膽粗粗一個人去試下,可惜早幾日冇買到平飛。原先都想住白川鄉,但睇咗好幾個人哋啲 blog,我打算跟呢個行程,http://alicetangfafadai.blogspot.hk/2015/07/blog-post.html

呢個由名古屋一早去白川,再去高山住一晚,第二日返名古屋,好似幾順路。不過而家喺呢度見其他人參加 local tour,又好似幾好。

水晶宮

snoopy008 發表於 16-10-21 22:28

我都睇緊去名古屋呀,想膽粗粗一個人去試下,可惜早幾日冇買到平飛。原先都想住白川 ...

我都係網上睇搵左d資料。明天回公司打印出黎, 慢慢研究
天空之城, 快樂之地

大宅

只去幾日,梗係直飛名古屋啦,無謂浪費時間去大阪喇

大宅

回覆 manedith 的帖子

一個人去好玩嗎?請問你一個人在名古屋住那裏?

水晶宮

snoopy008 發表於 16-10-21 22:41

只去幾日,梗係直飛名古屋啦,無謂浪費時間去大阪喇 ...

我都睇左HK Express 直飛名古屋, 希望遲d買到平機票啦 你比條link 個行程都好得喎, 值得參考。
天空之城, 快樂之地

男爵府

KAY+2 發表於 16-10-18 14:54
我之前都係參加YOKOSO,我覺得好方便,我即日來回白川鄉,包咗一餐午餐,每個景點時間都有一兩小時行,時間 ...

請問有冇酒店介紹?

侯爵府

mimuib 發表於 16-11-15 22:26
請問有冇酒店介紹?

我住榮的my stay, 不過應該有其中酒店方便啲

大宅

KAY+2 發表於 16-11-15 22:59
我住榮的my stay, 不過應該有其中酒店方便啲

其實住榮or名古屋站方便D?

侯爵府

sabacadafa 發表於 16-11-17 14:56
其實住榮or名古屋站方便D?
榮,比名古屋站係熱鬧啲,特別係夜晚,食嘢好方便,收得好夜的。
其實相差兩個站,我覺得都可以接收。走的時候去OASIS 21搭巴士入機場都方便架

大宅

回覆樓主:

我想問參加Yokosu 高山白川鄉一日遊時,旅遊巴會否直接車上展望台放低我地影相,抑或要自己行或搭車上去?謝謝!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

KAY+2 發表於 16-11-17 15:26
榮,比名古屋站係熱鬧啲,特別係夜晚,食嘢好方便,收得好夜的。
其實相差兩個站,我覺得都可以接收。走的 ...

我hold 左2間酒店, 1間在名古屋站, 1間在榮, 我prefer 住名古屋站, 坐車方便d, 不過唔知酒店比唔比住2大2小

伯爵府

JSSW 發表於 16-11-20 19:25
我想問參加Yokosu 高山白川鄉一日遊時,旅遊巴會否直接車上展望台放低我地影相,抑或要自己行或搭車上去? ...

應該自己行上展望台

大宅

我都係3月去,不過我係太阪去,之後返名古屋,Yoko話甘樣唔得!

大宅

JSSW 發表於 16-11-20 19:25
我想問參加Yokosu 高山白川鄉一日遊時,旅遊巴會否直接車上展望台放低我地影相,抑或要自己行或搭車上去? ...

要自己搭車上去車程大約20分鐘,但係佢畀我哋喺嗰度逗留只係大約一個鐘頭,所以時間其實係好趕,導遊叫唔好影團體相直接就上去,由佢嘅朋友帶去搭車, 都要急急腳咁走。由於我帶著小朋友所以我就唔跑啦 冇去到。時間好趕急

子爵府

KAY+2 發表於 16-10-21 20:21
我大約行程如下:

你行程唔錯喎, 岩我心水, 謝謝分享

大宅

回覆樓主:

我係十二月二十至廿三一個人帶三歲仔仔去,可惜yokoso冇岩日子去白川鄉,仲有冇local tour介紹

伯爵府

happyma16 發表於 16-11-22 02:43
我係十二月二十至廿三一個人帶三歲仔仔去,可惜yokoso冇岩日子去白川鄉,仲有冇local tour介紹
...

search “JTB japan”看看有没有

首頁

尾頁

跳至