用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 20|主題: 128047

[日本] 想join琵琶湖一日遊

伯爵府

國民生產總值:17141

BKXmas勳章

住谷町九目丁附近,去JR難波站的OCAT集合,google寫搭千日線到難波,行6分鐘就到OCAT,準確嗎?

王國熱話
請問最近入境處批visa快嗎?
姐姐的親友想來港工作
印工人離婚可否香港處理,急
想請個姐姐,請問邊間僱傭公司好

大宅

國民生產總值:3098

2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

請問係咪有一天團由難波出發去琵琶湖玩雪?

伯爵府

BKXmas勳章

22welldone77 發表於 16-10-18 16:02
請問係咪有一天團由難波出發去琵琶湖玩雪?

係呀,但驚唔識路,google又寫有d路未必可人行

珍珠宮

國民生產總值:38531

畀面勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

eeaa 發表於 16-10-17 22:43
住谷町九目丁附近,去JR難波站的OCAT集合,google寫搭千日線到難波,行6分鐘就到OCAT,準確嗎?
...
每個人既步速唔同,答唔實你,
不過我既步速就同 google 好吻合。

不過你仲要計埋你要搵路既時間,
唔好預得咁蚊

伯爵府

BKXmas勳章

shinku 發表於 16-10-18 16:11

人行到就可,我怕行唔到,thx

大宅

回覆樓主:

我正揾緊去琵琶湖雪埸資料,請問可否介紹由難波出發去琵琶湖的一日團給我,謝謝

伯爵府

BKXmas勳章

22welldone77 發表於 16-10-18 17:04
我正揾緊去琵琶湖雪埸資料,請問可否介紹由難波出發去琵琶湖的一日團給我,謝謝
...

https://www.kkday.com/zh-tw/product/4035行程說明

- 開始時間:
① 難波 7:20 發車
② 新大阪 8:00 發車
- 出發地點:
① 難波OCAT大廈1F
② 新大阪南面團體巴士乘車處
- 行程時間:約 12 小時
- 解散地點:難波 / 新大阪
- 票券種類:電子憑證
- 滑雪實施時間:2016/12/23 - 2017/3/12

- 當日緊急聯絡電話 -
03-5366-6064(中/英/韓對應)
服務時間:6:50-19:40

- 行程特色 -

#巴士滑雪Tour交通超方便
#搭乘纜車俯瞰琵琶湖的壯麗美景
#8 條滑雪道、7 條纜車線、最長滑雪距離 1400m
#遊樂場「雪之樂園」適合親子共遊
#關西區最優雪質保證
#特別附贈:滑雪用具租金 500 日圓折扣券

-行程介紹-

位於滋賀縣的「琵琶湖Valley」擁有良好的雪質以及地理條件。8條滑雪道以及7條纜車線數。同時,也是關西區唯一從單板滑雪U型、障礙滑雪、自由式競技「貓跳」等皆完備的滑雪場地。

除了專業的滑雪設施外,還有大朋友小朋友都愛的「雪之樂園」(snow land)在這裡,有免費的雪盆提供親子共遊,還有旋轉雪車等遊具,包準小朋友樂翻天,玩到不想回家!

琵琶湖Valley最為人所稱道,無非就是玩雪之餘還能欣賞日本第一的湖泊ー琵琶湖!從標高1000公尺左右處俯瞰琵琶湖,世間煩惱全拋卻,宛如身處魔幻時刻,一句話「美慘了」!

【A方案:滑雪吊椅】
推薦滑雪熱愛者的你!此方案包含吊椅一日券,讓您無限登頂滑個痛快!

【B方案:嬉雪玩雪】
適合親子出遊的家庭!此方案包含餐券一千日圓,園區內餐廳皆能使用哦!

- 訂購須知 -
#1人出發保證
#未滿 3 歲不佔位幼兒免費,不供餐
#原則採同地點上下車,若有特殊需求,請於訂購時備註!
#滑雪實施期間 2016/12/23 - 2017/3/12
#訂購完成後,我們將寄送 KKday voucher 給您。當日請主動出示 voucher 上的姓名協助工作人員確認

行程表

第 1 天
巴士出發前20分鐘抵達集合地點(找到舉著牌子「HEART TOUR」)的工作人員

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

BKXmas勳章

eeaa 發表於 16-10-18 17:09
https://www.kkday.com/zh-tw/product/4035行程說明

- 開始時間:

佢同專業個團一樣,平$170我新年先去,如您早去番黎分享下

大宅

回覆樓主:

我都係新年去呀!可能有緣碰見

伯爵府

BKXmas勳章

22welldone77 發表於 16-10-18 19:51

好呀

男爵府

國民生產總值:5616

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 2017勳章 動物勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

22welldone77 發表於 16-10-18 19:51
我都係新年去呀

別墅

國民生產總值:761

BKXmas勳章

shinku 發表於 16-10-18 16:11

Shinku

我想請問由 JR難波去琵琶湖既交通,我search左如圖。如我買JR West Kansai Area Pass - 1 day,那麼途經既 ”大阪市營四x 橋線”是否要另外付240yen車費?

謝謝

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

國民生產總值:7362

BKXmas勳章

人在大阪, 早兩日跟kk days 去六甲山, 我覺得kk days 值得推介, 雖然佢唔係最平…但有識英文嘅領隊跟你一齊上山, 協助租衫叫食物等, 無唸過一日團都跟得幾貼心

其實我都係報琵琶湖滑雪場, 但出發前兩日, 雪場通知天氣暖, 積雪唔夠…kk days 除e mail 給我外, 還有專人打長途電話問我要唔要轉團, 如果唔轉就全數退團費, 我覺得好貼心

伯爵府

BKXmas勳章

vickichan 發表於 16-12-25 12:49
人在大阪, 早兩日跟kk days 去六甲山, 我覺得kk days 值得推介, 雖然佢唔係最平…但有識英文嘅領隊跟你 ...

Thx

別墅

國民生產總值:937

BKXmas勳章

珍珠宮

國民生產總值:38531

畀面勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

Blue_Blue 發表於 16-12-25 01:22
Shinku

我想請問由 JR難波去琵琶湖既交通,我search左如圖。如我買JR West Kansai Area Pass - 1 day,那 ...

是的,但係係有路線由難波全程坐JR去京都既,
咁就唔駛另外買票了

你試下去 JR 官網查下

http://www.jr-odekake.net/

別墅

國民生產總值:761

BKXmas勳章

shinku 發表於 17-1-13 09:00
是的,但係係有路線由難波全程坐JR去京都既,
咁就唔駛另外買票了

Ok.謝謝
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎