用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

美容扮靚 今日: 216|主題: 112507

皮膚敏感復完全過程

子爵府

國民生產總值:11420

我不嬲層皮都好厚 用咩都唔會有問題
最多生幾粒瘡
敏感呢兩個字從來都諗過會發生係我身上
由上年做左十零次殖針開始
我皮膚變得極敏感 乾 紅 粒粒
頭幾次做完殖針啲皮膚真係好好
因為磨走晒啲死皮
但用多幾次 啲皮膚越磨越薄
到我意識到係因為殖針時已經太遲了
呢年間我用過無數個牌子 貴既平既都作用不大
係fancl好小小 戒口都無乜用
以為面污糟 做深層清潔 衰多兩錢重
以為用既野太油 轉清爽啲既無用
之後搞搞下先發覺可能太乾
轉晒保濕野 但皮膚抵抗力已經變到好弱 唔吸收 天氣一轉冷/熱 濕度改變 又敏感
早一星期的起心肝去左一間賣skin care既鋪頭
Fb wecat成日講到啲野好勁 好多敏感都搞返掂
咁我就試下跟佢做法 轉用佢啲skin care
洗面-嬌籣肌底液(呢個我自己加)-細胞液-過敏神器-面膜-egf膠囊-fancl睡眠面膜(呢個都係我自己加)
洗面、細胞液、面膜、膠囊都係佢間鋪到買
我100%唔係打手 我只係十分明白敏感既痛苦
有時直頭鏡都唔想照
如果有jm想知係咩產品黎既我再講

比較果幅全部都有化妝
第二張係第一日發作 落左妝既情況

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話

大宅

國民生產總值:3204

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章

一星期咁快好左咁多

子爵府

秘書妹妹 發表於 16-10-17 23:11
一星期咁快好左咁多

係呀 其實用岩方法可以好得好快

子爵府

國民生產總值:11500

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

我敏感起上黎狀況同你好似
比你更紅。。。

子爵府

didi28 發表於 16-10-17 23:36
我敏感起上黎狀況同你好似
比你更紅。。。

我有時都會好紅 由其一冷一熱

複式洋房

國民生產總值:288

宜個幾星期轉天氣,我塊面又紅又痕又乾又luck皮,好慘~

大宅

國民生產總值:2812

lok1229 發表於 16-10-17 22:48
最多生幾粒瘡

我都懷疑我宜家嘅濕疹敏感係由十幾年前走咗去做水晶/鑽石磨沙facial 出事 越做越衰,宜家免費都唔敢去

子爵府

kyunghee 發表於 16-10-17 23:44
宜個幾星期轉天氣,我塊面又紅又痕又乾又luck皮,好慘~

要揀一隻夠保濕 又唔笠 我有飲fancl tense up等皮膚復原快啲

子爵府

Melodyangel 發表於 16-10-17 23:56
我都懷疑我宜家嘅濕疹敏感係由十幾年前走咗去做水晶/鑽石磨沙facial 出事 越做越衰,宜家免費都 ...

其實有可能 磨完死皮走 就磨走健康既皮膚 所以呢啲兩個月最多做一次 由其皮膚薄易敏感果啲 要小心揀去角質既產品

複式洋房

國民生產總值:151

最多生幾粒瘡

我現在同你敏感時一樣(emoji)已經反反覆覆敏感左大半年,可以介紹你用緊d護膚品比我嗎?thx,皮膚敏感真困擾

子爵府

國民生產總值:13762

畀面勳章 BK Milk勳章

我上個月都超敏感,人生第一次咁,用咗勁多護膚品保濕品都唔得,上星期經過萬寧見到支蘆薈gel, 廿幾蚊,一搽好咗五成,用咗一星期好返哂。

男爵府

國民生產總值:5176

回覆 lok1229 的帖子

什麼products ?我冬天好易紅,痕

大宅

國民生產總值:1076

BK Milk勳章

最多生幾粒瘡

咁你做矽針係for毛孔?因為我有d洞洞係面...

子爵府

bonbonlush 發表於 16-10-18 06:14
回覆 lok1229 的帖子

什麼products ?我冬天好易紅,痕

子爵府

littlemamemame 發表於 16-10-18 10:24
咁你做矽針係for毛孔?因為我有d洞洞係面...

本身係諗住收毛孔

複式洋房

sytckm 發表於 16-10-18 04:51
我上個月都超敏感,人生第一次咁,用咗勁多護膚品保濕品都唔得,上星期經過萬寧見到支蘆薈gel, 廿幾蚊,一 ...

請問邊隻蘆薈gel有冇相睇,thx

複式洋房

lok1229 發表於 16-10-18 14:06

請問你係邊買?可以介紹間店名嗎

子爵府

Ipbibi 發表於 16-10-18 20:03
請問你係邊買?可以介紹間店名嗎

呢個係佢WeChat

複式洋房

lok1229 發表於 16-10-18 20:53
呢個係佢WeChat

thx(emoji)(emoji)

複式洋房

國民生產總值:234

sytckm 發表於 16-10-18 04:51
我上個月都超敏感,人生第一次咁,用咗勁多護膚品保濕品都唔得,上星期經過萬寧見到支蘆薈gel, 廿幾蚊,一 ...
蘆薈gel,pm pls
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎