用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 35|主題: 83050

後悔既決定。。放棄人奶

洋房

國民生產總值:60

BKXmas勳章

阿b已快一個月大了,因為生完後,連續成個星期都入睡唔到,再加上開刀的不適,自己日日不停咁喊,於是做左一個令自己好後悔既決定-唔餵人奶
到上星期身心好返d,見重有些乳汁,好想比阿b飲返,但阿b已唔願埋身,加上屋企人唔想攪到阿b亂晒,我只有自己用泵,三個鐘一次,琴日重出返,係一安都冇,但已係我見到最多,跟住比阿b飲,我見到佢飲,我真係好開心。

但今日已泵唔出,一邊得幾滴,覺得自己好內疚,好對唔住bb

各位唔好好似我咁,要堅持。。。。

王國熱話
鐘意仔仔囡囡嗌自己做咩?(無聊一問)
呀囡想學游水俾唔俾佢學好?
硬頸歲半B, 係街發脾氣唔肯走
4歲成日駁咀

複式洋房

國民生產總值:305

BKXmas勳章

回覆樓主:

飲多啲湯水和食多啲飯面,勤力啲泵可以慢慢追番。

洋房

BKXmas勳章

我咁遲開始,真係可以追返咩?因屋企人以為我唔人奶,之前重食過好多回奶食品。

子爵府

國民生產總值:13176

2017勳章 大廚勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

pp_baby 發表於 16-10-17 23:00
阿b已快一個月大了,因為生完後,連續成個星期都入睡唔到,再加上開刀的不適,自己日日不停咁喊,於是做左 ...

堅持住,每2,3個鐘泵一次,大腦就知道你需要人奶,就會造人奶,唔好比壓力自己,有壓力都會影響奶量,飲翻多d湯水,試下食花膠,飯,可以嘅比呀b啜

洋房

BKXmas勳章

多謝你地,健康院姑娘話埋身會好好多,但幾次阿b都唔願埋身,加上屋企人唔想我攪,我而家只有用泵,但泵得多如冇乜奶出會否刺激過度架??

別墅

國民生產總值:920

BKXmas勳章

回覆樓主:

如果真係想餵番... 狂飲水食白飯,2個鐘泵一次... 再唔係就食 moremilkplus + goat's rue.. 聽聞啲媽咪領養小朋友想餵人奶都係食goat's rue 黎增乳腺餵人奶... 加油.. 盡力試下(emoji)(emoji)

大宅

國民生產總值:1181

BKXmas勳章

俾bb啜係最好既上奶方法~我有時泵極都泵唔出,但即刻埋身俾bb啜既時候佢又啜到好多出黎~所以你唔好俾泵奶量影響到自己~試下俾Bb啜多d~加油~

別墅

國民生產總值:737

BKXmas勳章

回覆:pp_baby 的帖子

如奶量少,暫時唔好用揼,用手佢按,因按嘅範圍更大,可以按壓倒外圍乳線,通常會更理想,因我都係咁,這個方法係醫院姑娘教㗎,加油呀💪

複式洋房

國民生產總值:230

BKXmas勳章

我雖然系順產,但因為生產過程中失血過多,所以我都係第5/6日先有DD 奶,盡量比BB埋身,試下埋完先比拒食。就算拒唔肯埋,都可以試下肌膚接觸。你亦可以試下約母乳姑娘呀,我個時出左院都母奶,都好擔心。但好彩約到母乳姑娘,拒幫我按摩,忡教我按摩,搞左成一個鐘,就擠到有初乳,樓主加油。繼續試,我覺得可以唔使用Pump住,勤力D自己手按同按摩先。

子爵府

國民生產總值:10644

BKXmas勳章

可以追
我都係比個女啜,一個月後先上晒奶
有事無事都比佢啜

翡翠宮

國民生產總值:83940

2017勳章 BKXmas勳章

點餵奶應該係你同你老公話事, 餵人奶的話更加應該由你去話事, 至多請家人輔助下幫下你. 有幾多餵幾多, 唔好想太多.

別墅

國民生產總值:789

FRISO飲奶勳章 ProAbsorb勳章 BKXmas勳章

我係健康院見到個媽媽...餵餵下人奶.跟住停左轉食奶粉..點知個BB 輕左磅..要再餵番人奶...個BB 個時兩個月大...宜家先一個月..應該仲可以試下....加油...

大宅

國民生產總值:2391

BKXmas勳章

努力呀, 我都好遲先上晒奶, 慢慢都可以全人奶

至於你話屋企人唔想你埋身, 可以同佢地商量下嗎? 始終人奶既營養好好多, 有人奶當然比好 D 既比 BB 啦

複式洋房

國民生產總值:130

BKXmas勳章

我生完個幾月。bb係早產架(24週出世),一出世就要訓箱。連抱嘅機會都無唔好講埋身了。。
我早前一次最多有2安,可能唔夠訓野又食少左,仲有啲塞。搞到得返10ml(兩邊加埋),呢個星期定時用手擠,每次都有返30ml
用手擠之前多啲按摩下。可以就埋下身都會幫助到呀。:mother::mother:

男爵府

國民生產總值:5980

BKXmas勳章

回覆:後悔既決定。。放棄人奶

唔好咁快放棄呀,仲可能有機會㗎!我之前都係咁,俾健康院護士話我已經回奶了!後來找了摧乳師幫忙,加埋日日飲豬手1隻+通草3錢+王不留行種子3錢(余仁X買發了芽果隻)煲濃湯,我飲咗3日已經由0去到10ml雖然係少但再加埋每3小時勤力pump真係有效!BB大D吸啜能力強D俾他啜埋奶量會倍增,我現在每次增加到30-40ml一次了!人奶係對BB好好的,雖然係少但都堅持啦! 加油呀!

別墅

國民生產總值:938

BKXmas勳章

回覆:Rainbow01 的帖子

你BB有冇埋身餵呢?

男爵府

國民生產總值:5980

BKXmas勳章

Amy12 發表於 16-10-30 17:46
你BB有冇埋身餵呢?

有呀,埋身係最見效
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎