用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 519|主題: 869974

個個都有問題?

大宅

國民生產總值:1491

點解睇親中醫d人都話醫師診斷出身體虛弱,血氣唔好,究竟有冇人睇左一次之後醫師話佢身體正常唔需要調理呢?

珊瑚宮

國民生產總值:103027

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2015xmas

2種人, 1係唔舒服去睇, 1係去打個平安脈! 咁後者可能好ok!

大宅

國民生產總值:2360

choichoibb2011 發表於 16-10-18 00:28
點解睇親中醫d人都話醫師診斷出身體虛弱,血氣唔好,究竟有冇人睇左一次之後醫師話佢身體正常唔需要調理呢 ...
人冇可能完美,什會有人唔需調理

wcpcelia    發表於 16-10-18 09:30

侯爵府

國民生產總值:22608

回覆樓主:

我中醫嘅健康標準:每日做 1 hr 運動,11 點前瞓,唔准食凍野,最好無冷氣,短褲短裙吹冷氣會易入風。我信真係有道理,特別而家年紀大咗。自問除咗戒凍無樣做到,做唔足人地梗搵到啲嘢唔妥

Jolin_Yuen    發表於 16-10-18 12:30

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎