用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 106|主題: 120578

工人借財仔

大宅

國民生產總值:1676

係咪通常都無好下場㗎喇
佢問兩間財仔借,一共5萬,每月還差不多4000,佢自己都無錢用
係咪通常一係無錢還走佬,一係屋企啲嘢會無la la唔見咗,俾人拎咗去"當"㗎?

王國熱話
【在港菲傭】「賓賓」原是選美冠軍…
大家接受到姐姐既沖涼時間?
賊傭轉戰澳門
急,工人話我唔炒佢佢就喺我屋企自殺

別墅

國民生產總值:652

包包b 發表於 16-10-18 01:30
係咪通常都無好下場㗎喇
佢問兩間財仔借,一共5萬,每月還差不多4000,佢自己都無錢用
係咪通常一係無錢還 ...

要小心。个个都借,但睇下佢還唔還到
有朋友工人借30萬,即炒。費事煩
幾個朋友炒工人主要原因都係工人借錢

子爵府

國民生產總值:12703

BK Milk勳章 2015xmas

佢冇能力還錢,財務公司追到上門,你唔炒都唔得。我就試過有財務公司上嚟搵工,好彩我早一步炒左佢。

大宅

國民生產總值:1676

係咪通常都無好下場㗎喇

我老公話驚工人無錢還,趁我地返咗工,帶走囡囡一齊失蹤。雖然好似天方夜譚,但諗諗都唔係無機會發生做父母始終都係唔驚一萬,至怕萬一

大宅

國民生產總值:3827

係咪通常都無好下場㗎喇
工人會做嘢唔集中,成日諗住冇錢,要還錢,俾人追數,還唔掂,可能失踪 “走路“,
你自己真係要鍞好財物
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎