自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

下午係深水埗搭小巴去佐敦,一上小巴得番一個位,係司機後面個位,出面坐左個亞伯,佢孭住個大背包,我咪同佢講,唔該,佢好唔情願咁望下後面先起身,但淨係起身,讓我係佢背脊過,但佢背脊有個大背包喎,好彩我都身手敏捷咁入咗去坐,點知佢一坐低,成個背包責落我度,我咪同佢講,先生,你個袋呀,佢扮聽唔到,我再叫佢,佢就鬧我,話我地D女人麻鬼煩,少少野就嘈嘈閉,佢話已經好俾面起身讓我入去坐,我答,咁我咪要多謝你,跟住佢仲係度嘈,我咪當聽唔到,佢都無理取鬧,個程車我打側身坐,佢就坐三分二,今次真係被佢迫埋牆了,本來我真係好嬲,但我見佢都一把年紀,費時嘈啦,佢係油麻地落車,我先鬆一口氣,原來人大了,EQ都好左了,本來都仲嬲嬲地,而家呻完,舒服晒

funfun759    發表於 16-10-18 17:32
Elaine260    發表於 16-10-18 12:18
SiuBBee    發表於 16-10-18 11:07

男爵府

畀面勳章

回覆:今日搭小巴無端端俾亞叔鬧……嗚嗚

呻完無事,唔好屈住

男爵府

呻完就早D休息啦!

good night

珍珠宮

sman 發表於 16-10-18 03:10
下午係深水埗搭小巴去佐敦,一上小巴得番一個位,係司機後面個位,出面坐左個亞伯,佢孭住個大背包,我咪同 ...

比個
有時候費事同啲大叔大媽嘈,影響自己心情

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

下午係深水埗搭小巴去佐敦,一上小巴得番一個位,係司機後面個位,出面坐左個亞伯,佢孭住個大背包,我咪同 ...
你遇到的是一個極度負能量既人,自己遇到呢D人要小心,唔好比佢拖埋落水。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主:

好有氣道

子爵府

侯爵府

唔好同佢嘈,深水埗好多惡人奇人,同佢哋癲,陣間佢郁手就麻煩。
有次去北河街附近買餸,老人家(婆婆)拉住架買餸車,後面個男人行行下講粗口,話啲車阻X住晒,一腳踼去人地架車轆度!

複式洋房

莫生氣,為阿叔勞氣,唔值得:mother:

男爵府

回覆樓主:

真係架啲大叔大媽去到依果年齡,佢地啲燥低又會出番黎,有前向大#樂,大叔向到爆粗話人地,咁x多位都唔坐,係到要坐埋黎,正仆x,果時係早餐時段算人多架!

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

唔好嬲親自己

子爵府

醒目!遇到啲唔講道理嘅惡人,你都係忍一陣風平浪靜。

珍珠宮

回覆樓主:

遇到哩啲乘客,只能期求佢早啲落車。

侯爵府

2018復活節勳章

深水埗真係好多呢啲人, JM 我試過唔少了, 一樣米養百樣人

唔好放係心度, 無必要同呢啲人一般見識

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

佢分明唔知自己個背包過大整到人

公爵府

樓主, 唔駛嬲, 佢呢D人遲早比人打鑊金, 只要遇到個無好似樓主咁見佢係亞伯而留一線既惡人, 佢屎梗!

不過樓主其實你都有比左錢坐車架, 唔駛忍佢呀, 我認同有時係要忍, 係要有EQ, 但有時我也認同好多人都係"欺善怕惡"

只要你惡過佢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至