用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 45|主題: 23576

bb唔識啜奶觜

複式洋房

國民生產總值:147

BB依家差唔多2個月大,試過比奶嘴佢食,但唔識食次次要幫佢執奶嘴執到煩,請問大家訓練左幾耐BB識自己食奶嘴

大宅

國民生產總值:1702

Winniengan 發表於 16-10-18 05:04
BB依家差唔多2個月大,試過比奶嘴佢食,但唔識食次次要幫佢執奶嘴執到煩,請問大家訓練左幾耐BB識自己食奶 ...

我個仔兩三個月果陣都係啜幾吓就甩咗,咪尤鬼佢。而家就嚟五個月,俾佢安撫奶咀佢係,啜兩吓吐出嚟,跟住當牙膠咬。

大宅

國民生產總值:1024

畀面勳章 BK Milk勳章

啜啜下眼瞓就跌出黎,跌出黎就喊,喊又比過佢,無限 loop

複式洋房

MonsterGary 發表於 16-10-18 08:24
我個仔兩三個月果陣都係啜幾吓就甩咗,咪尤鬼佢。而家就嚟五個月,俾佢安撫奶咀佢係,啜兩吓吐出嚟,跟住 ...

因為佢夜晚扭計喊比奶嘴佢瞓我會舒服D,點知都係成晚要撳住個奶嘴又要執奶嘴

複式洋房

米米CLUB 發表於 16-10-18 09:34

我依家就係咁(emoji)

大宅

米米CLUB 發表於 16-10-18 09:34

我個仔係真係啜兩下就吐番出嚟,咪唔鬼俾佢食囉。之前會抱起佢拍吓等佢瞓,而家就嚟五個月,有時半夜嗌咪起身拍吓佢心口,跟住又瞓番。如果唔得,我太太會出絕招,抱住佢埋身,跟住啜一陣就瞓番。

大宅

Winniengan 發表於 16-10-18 09:44
因為佢夜晚扭計喊比奶嘴佢瞓我會舒服D,點知都係成晚要撳住個奶嘴又要執奶嘴
...

我個仔成日大字形瞓,有人教摺包被,用嚟抬高少少對手,等佢唔會覺得對手凌空而無安全感,我試過又得喎。

即係咁

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

國民生產總值:7868

識就識,唔識就唔識了,有D bb 天生唔鐘意食奶咀架…

大宅

國民生產總值:1024

畀面勳章 BK Milk勳章

MonsterGary 發表於 16-10-18 10:25
我個仔係真係啜兩下就吐番出嚟,咪唔鬼俾佢食囉。之前會抱起佢拍吓等佢瞓,而家就嚟五個月,有時半夜嗌咪 ...
我 B 3 個半月咋,可能大少少會好 d

翡翠宮

國民生產總值:91874

如果佢跌佐之後唔喊,就唔會再幫佢執

別墅

國民生產總值:914

Winniengan 發表於 16-10-18 05:04
BB依家差唔多2個月大,試過比奶嘴佢食,但唔識食次次要幫佢執奶嘴執到煩,請問大家訓練左幾耐BB識自己食奶 ...

太大?試下買荷花西班牙牌子s字頭果隻0+

洋房

國民生產總值:64

有bb唔鐘意食奶咀㗎,我果個都唔食,只好由得佢

大宅

國民生產總值:1356

趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 動物勳章

我三個都冇個鍾意啜奶嘴,啜幾下就LUR

大宅

國民生產總值:1356

趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 動物勳章

MonsterGary 發表於 16-10-18 10:25
我個仔係真係啜兩下就吐番出嚟,咪唔鬼俾佢食囉。之前會抱起佢拍吓等佢瞓,而家就嚟五個月,有時半夜嗌咪 ...
人肉奶嘴最WORK
可惜我個B埋身食唔夠,我要泵先得,加埋返工對得佢少,最後變咗唔肯埋身,改啜手指

大宅

親親小孩子 發表於 16-10-20 12:05
人肉奶嘴最WORK
可惜我個B埋身食唔夠,我要泵先得,加埋返工對得佢少,最後變咗唔肯埋身,改啜手 ...
我個仔好彩係我太太返工之後都仲肯埋身,不過有時唔肯飲雪奶囉。有時見到太太打橫抱阿仔,阿仔隔住見衫都即啜

子爵府

國民生產總值:11973

阿仔尋日開始食奶咀, 真係好瞓左

別墅

國民生產總值:844

回覆樓主:

我bb都係架,淨係食人肉奶咀

別墅

國民生產總值:844

回覆樓主:

我bb都係架,淨係食人肉奶咀

侯爵府

國民生產總值:23849

可能都系天生有關
我果件又系咁

珍珠宮

國民生產總值:35503

佢唔食米唔俾lor,唔係每個bb都食奶咀,我女就唔食
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎