自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

翡翠宮

減齡達人勳章

引用:回覆 iceicedog 的帖子我仔返K2下午班,我

原帖由 conyconyb 於 16-10-18 發表
回覆 iceicedog 的帖子

我仔返K2下午班,我都唔知返唔返好
幼稚園停哂課啦,仲諗乜?

keroppi_pororo    發表於 16-10-18 10:45

公爵府

careys 發表於 16-10-18 06:06
樓下太大風,屋企附近又有棚架倒塌,怕有危險,唔返學一日唔會死人的

安全緊要

翡翠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由 conyconyb 於 16-10-18 發表

原帖由 florapang0426 於 16-10-18 發表
幼稚園停哂課啦,仲諗乜?
sorry原來只係上午班停課,但太大雨就唔好返一日啦

禁止訪問

畀面勳章

RE: 小學會否停課

伯爵府

回覆樓主:

以前大風大雨D小學生D返學嘅呢??

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

打電話同學校講,等風勢緩和就返學,冇掛8號,冇理由全日唔返學,起碼下晝都要返

侯爵府

陪月勳章

回覆:小學會否停課

侯爵府

陪月勳章

引用:Quote:1仔1女+發表於+16-10-18+06:04+小學

原帖由 careys 於 16-10-18 發表
樓下太大風,屋企附近又有棚架倒塌,怕有危險,唔返學一日唔會死人的
小學?
你打反學校請咩假?

子爵府

conyconyb 發表於 16-10-18 08:13
回覆 florapang0426 的帖子

下午班冇停課
頭先睇雅虎新聞10點半前仲未除3號幼稚園下午都唔洗返。

男爵府

醒目開學勳章

我果頭又係大風過8號,送完個女上校車,自己都差D行唔到返屋企,1分鐘路程條褲同埋隻腳都係濕晒

禁止訪問

畀面勳章

RE: 小學會否停課

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無停課

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆:小學會否停課

既然天氣咁惡劣,其實使乜野問喇,自己決定返唔返嚟得囉! 每個人嘅處理同心態都唔同,咪鬼理其他人,自己決定啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

careys 發表於 16-10-18 06:01
我決定自行停課

hum...如果你小朋友學校校規有列明指引家長可以因應環境天氣因素而自己缺席不上課,當然安全為上! 但如果冇呢則規條,而且小學基本上3號風球是要上學的,咁本身小朋友又冇病,家長可以用什麼理由告假呢?(是真心問)

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

真係太大風雨 又有危險, 請一日假有咩所謂!

總好過出咗事, 就大鬧點解唔停課。
做人識變通係好事

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

幾年班?

有自己決定係好事,記得返去拎功課

公爵府

引用:Quote:careys+發表於+16-10-18+06:01+我決

原帖由 happymama11 於 16-10-18 發表
hum...如果你小朋友學校校規有列明指引家長可以因應環境天氣因素而自己缺席不上課,當然安全為上! 但如果 ...
如果真係有安全考慮,學校規矩我唔會理,有乜野緊要得過人命?區區天氣環境唔同,唔通我樓下水浸到腰都等教署停課咩,要隨機應變,大人細路都係。

首頁
12345...8

尾頁

跳至