自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

cissie 發表於 16-10-18 15:24
現代港孩太嬌縱了

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

careys 發表於 16-10-18 16:53
我打返學校請假,如實相告,校務員仲叮囑我要留喺屋企,唔好返去攞功課,明日或後日補交都無問題
...
見到放學時間既雨,都唔會覺得你可以返到去拎功課

我仲以為下午開始會好天少少

伯爵府

引用:Quote:meinatmn+發表於+16-10-18+08:15+以

原帖由 cissie 於 16-10-18 發表
吾洗講以前,就算而家,外國邊有學校因為太大風太大雨而停課架?
台灣有

這世界唯一不變的就是變

伯爵府

引用:Quote:cissie+發表於+16-10-18+15:29+吾洗

原帖由 careys 於 16-10-18 發表
因為外國人較識變通,我在加拿大的親戚係唔會等學校話停課的,會自行評估實際情況有需要便會請假一天,在 ...
支持你,少返一天學真的沒那麼大不了,香港人太緊繃

這世界唯一不變的就是變

公爵府

其實今日大風大雨到好似八號咁....

首頁

尾頁

跳至