用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1509|主題: 869615

Uniqlo妹妹

水晶宮

國民生產總值:53092

原來Uniqlo有個妹妹,明年初攻港(美麗華商場、皇室堡...都係成萬呎嘅店舖),妹妹GU主打平價市場,一般比姊姊Uniqlo平約30~40%...在日本曾以990日元一條牛仔褲、590日元一件印花T Shirt打出名堂...而家強佔香港平價市場...睇怕一般boutique面對網購再加上H & M、Uniqlo、Zara...等巨無霸,而家再嚟一個GU...睇怕越嚟越難生存矣!

男爵府

國民生產總值:8645

就咁睇幾幅相D 衫, 吾係好靚

禁止訪問

國民生產總值:12080

大宅

國民生產總值:2349

會幫襯下
始終有得試岩先買,唔同淘寶

funfun759    發表於 16-10-19 14:41
TiMeToBeD    發表於 16-10-19 10:27

公爵府

國民生產總值:25783

FJmom 發表於 16-10-18 07:43
就咁睇幾幅相D 衫, 吾係好靚

agree

大宅

國民生產總值:2966

回覆:Uniqlo妹妹

“原來” XD

佢地關係無公開㗎咩~~

Dwmn    發表於 16-10-19 00:06

珍珠宮

國民生產總值:41331

我最鍾意呢d普通款

zjz    發表於 16-10-18 12:01

大宅

國民生產總值:1048

回覆樓主:

如果同台灣個間一樣,啲款都ok既。但就真系要試左先好買。因它啲款啲型都吾系個個著到。。系台灣阿仔同老公既就買到,仲好多,但我就。。

子爵府

國民生產總值:10379

希望同日本一樣都係平啦

珊瑚宮

國民生產總值:109695

畀面勳章

回覆樓主:

GU 嘅料幾好著,又平

珍珠宮

國民生產總值:36926

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 吸收力勳章 畀面勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

去日本會逛,價錢真係平,款式夠普通

琥珀宮

國民生產總值:182781

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

引用:原來Uniqlo有個妹妹,明年初攻港(美麗華商

原帖由 櫺囹桼 於 16-10-18 發表
原來Uniqlo有個妹妹,明年初攻港(美麗華商場、皇室堡...都係成萬呎嘅店舖),妹妹GU主打平價市場,一般比姊 ...
舖仔冇得做架啦

男爵府

國民生產總值:8143

醒目開學勳章 2015xmas

系日本Gu真系好平,每次都買到一大堆,常有幾十蚊一件衫,佢全是casual wear

wcpcelia    發表於 16-10-18 08:45

大宅

國民生產總值:4679

其實佢家姐已經好平,細妹再平D會唔會係剝削工人返嚟架?

伯爵府

國民生產總值:15725

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

剛暑假時去日本,唔識呢個品牌,但見平同減價,老公,阿仔都買到野。。當時我地好似用左大約$5000yen已買到十幾件衫褲。。香港應該冇咩可能吧質料算ok的。

男爵府

國民生產總值:5117

熱血勳章

我唔識放link但服飾製造業已成全球第二大污染源唔俾自己買咁多衫製造浪費

https://www.facebook.com/news.ebc/videos/1050970631604694/

子爵府

國民生產總值:14645

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我鐘意著GU啲衫,basic款,我冇咩要求。

教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節

寶石宮

國民生產總值:326543

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

Aloysiusma 發表於 16-10-18 08:28
系日本Gu真系好平,每次都買到一大堆,常有幾十蚊一件衫,佢全是casual wear
...

⋯⋯當初都係既

珍珠宮

國民生產總值:32539

回覆樓主:

見到有靚都會買,多個選擇對消費者係件好事

大宅

國民生產總值:1114

可以多個選擇幾好,呢個牌子D衫都啱我
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎