用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 190|主題: 48914

半夜抽筋

複式洋房

國民生產總值:149

30W, 最近試過半夜小腿抽筋醒,都覺得正常。但琴晚仲要係patpat位抽筋痛醒訓唔番, 請問其他媽媽有冇類似狀況?

珍珠宮

國民生產總值:31328

正常,食鈣片同飲牛奶會有幫助

大宅

國民生產總值:1561

回覆樓主:

聽產前講座話身體電解質唔平衡,因營養去左BB度,營養師仲叫媽媽飲保鑛力好有用

複式洋房

whomen 發表於 16-10-18 11:28
聽產前講座話身體電解質唔平衡,因營養去左BB度,營養師仲叫媽媽飲保鑛力好有用
...

好呀!我即刻去買打寶礦力先!多謝

複式洋房

喜喜天使 發表於 16-10-18 11:07
正常,食鈣片同飲牛奶會有幫助

好的,我試試飲下奶!

大宅

國民生產總值:2532

whomen 發表於 16-10-18 11:28
...

我聽講座都有聽營養師講可以飲寶礦力,但同時,佢都有提到寶礦力好甜,一比一開水來飲會好啲。

水晶宮

國民生產總值:61504

我第一胎到懷孕後期都會,注意補鈣就OK.

複式洋房

haha748494 發表於 16-10-19 11:36
我第一胎到懷孕後期都會,注意補鈣就OK.

謝謝

大宅

國民生產總值:1120

我瞓之前C6會幫我按鬆少少先, 感覺抽完無痛咁耐

侯爵府

國民生產總值:23925

飲D牛奶補補鈣,應該會有幫助~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎