用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 3|主題: 236407

產前抑鬱

複式洋房

國民生產總值:418

啱啱早兩日發現有左,今胎係意外有嘅😅,已經係第四胎知道左我已經不停喊,但有左我都唔會唔要,係壓力大左啲,因小b都只係10個月大

之前有食事後丸,但都係有左,咁對bb有冇影響?
同埋我產一胎有妊娠糖尿今胎會唔會有?
上胎我生得好快,由痛到生只係一個鐘,醫生話得遲多10分鐘入院應該會係的士生😅
所以呢胎我都好擔心
所有野加埋令到我好煩,呢幾日我日日都喊,有時喊知做咩事都喊,令到公司啲同事都好擔心
其實我使唔使睇醫生😭😭

男爵府

國民生產總值:5457

意外有咗, 有好多擔心, 明白的, 既然你的情緒係由「事情」而起, 不如先逐一解開疑團。

1. 有些問題, 盡快請教醫生, 你有返工, 都要去診所取懷孕證明, 順便問埋啦﹕食事之前有食事後丸,但都係有左,咁對bb有冇影響?
同埋我產一胎有妊娠糖尿今胎會唔會有?

2. 至於生產, 如你擔心, 可到咁上下, 入院準備, 我39W, 產檢時健康院也建議我入院待產, 係我自己唔想, 因為已BOOK私+生。如果私+生就更易, 同醫生傾催生/ 手術時間就可以了。(上胎我生得好快)

3. 除以上問題, 我反而擔心你有冇一些醫生幫唔到你的。例如先生的看法? 照顧孩子的安排? 經濟等。

4. 如果獲得以上答案仍情緒低落, 建議產驗時提出, 尤其每天哭, 連續2星期或以上, 醫生會作評估。

加油! 生4個小孩不易, 衷心祝福你!

男爵府

國民生產總值:6192

Happi_Mum 發表於 16-10-27 15:23
意外有咗, 有好多擔心, 明白的, 既然你的情緒係由「事情」而起, 不如先逐一解開疑團。

1. 有些問題, 盡快 ...

說得很對 ~~
樓主,作為旁人,只可說句加油 這是你和小b緣分 ~~柳暗花明又一村

侯爵府

國民生產總值:22391

你食咗事後藥最後問下醫生

大宅

國民生產總值:2546

我第三個都係意外,但比著我係你會好開心。一個鐘頭内生完,好多人辛都幸唔到。最擔心係唔知要痛幾耐。既然已是定局,bb又健康,一個鐘內搞掂甘下一胎應該又痛少一半,甘筍就生左啦喎!幾抵
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎