用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 74|主題: 89199

化學左定流左

別墅

國民生產總值:509

M 遲左一個星期,上星期四自己驗check 到有,點知星期日突然間出血,好似M 黎咁。跟住即刻睇急証,醫生照左超陰睇唔到有胎,只係見到子宮有厚到。佢話要驗血對比指數。之後一直都有血,係好似M 黎咁,今朝我再用驗孕棒check 晨尿已經冇左2條線。
係咪即係已經冇左啦?
依家個d 係咪M 黎?
醫生話照到子宮厚左係咩意思。佢又冇講其實係咩,只係話要抽血等睇指數(emoji)(emoji)

複式洋房

國民生產總值:200

如果你擔心, 你流晒血之後再去照下陰超, 睇下個厚度係咪同m後差不多
係你就唔好再記掛0的件事, 從新出發

別墅

emiyani 發表於 16-10-18 09:42
如果你擔心, 你流晒血之後再去照下陰超, 睇下個厚度係咪同m後差不多
係你就唔好再記掛0的件事, 從新出發 ...

流哂血之後再照?即係如果M 到子宮都會厚的?

別墅

依家要等聽日再抽血先有報告

子爵府

國民生產總值:10610

應該係化學左

別墅

醫院岩岩打黎第一份報告指數出左得29

複式洋房

國民生產總值:246

回覆樓主:

化學咗

別墅

想問如果真係化學左,我有冇咩要做的?

複式洋房

國民生產總值:305

Cata0503 發表於 16-10-18 14:09
想問如果真係化學左,我有冇咩要做的?

應該化學了!當正常m, 下次努力過

男爵府

國民生產總值:8657

我回想幾次嘅情況都好似樓主。以前唔識化學呢個terms,就以為點解自己一驗到棒棒開心咗2日就流血,仲要比平時m量多

別墅

個人比平時M 到累

複式洋房

國民生產總值:246

回覆樓主:

化學咗唔太傷身,唔需要特別調理。

醫生角度,黎緊個週期已經可以 ivf 了

大宅

國民生產總值:1184

Cata0503 發表於 16-10-18 09:21
M 遲左一個星期,上星期四自己驗check 到有,點知星期日突然間出血,好似M 黎咁。跟住即刻睇急証,醫生照左 ...

我試過,係自己驗有。到6wk就留啡以為作小x,去睇婦科乜都照唔到,留院即晚啲血勁過m嚟。第日醫生話化學懷孕。之後,先知係有受精但著床唔到。嗰次啲血多過平日m嚟,我直情面青口唇白同好攰。

不過,你放心。我有Fd 化學咗後兩個月又有仲生埋添。加油呀!

別墅

國民生產總值:586

回覆樓主:

我上個月化學咗,今個月又中,而家等緊綠d線加深,希望唔好又好似上個月咁~
自從上個月化學後,我隔日食一碗花膠同埋一日一粒維他命E諗住谷一谷佢,希望會好啲,因為化學完子宮莫厚咗,命中率都幾高,樓主加油!

男爵府

國民生產總值:8657

其實化學同早期流產好似,唔驗血唔識分

大宅

國民生產總值:4469

gogogo~ 發表於 16-10-20 01:11
其實化學同早期流產好似,唔驗血唔識分

驗血會有咩分別?

別墅

國民生產總值:804

想問吓一般著床大概係排卵後6-8日,著到之後開始慢慢分泌HCG. 所以會驗到懷孕,但受精著唔到床都會分泌HCG 咩?

別墅

第二份告出左指數得反8, 醫生話應該係初期自己流出了。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎