自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

邊個多錢就勝算大,對家係政府機構或者大集團,私人控告已經輸咗9成! 如果申請法援又吾合資格,縱有理據,你會堅持嗎?

麻煩大家吾好扯到政治,真係吾想被搬post!多謝合作!

子爵府

回覆:法律係有權&有錢人話哂事

一向覺得打官司係有錢人嘅世界
就算有法援幫手,
要犧牲返工時間不停上court,
精神心機時間錢金錢。。。
一般市民要付出嘅成本咁貴。。。
好多人都會算數唔搞咁多野。。。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:法律係有權&有錢人話哂事

正常,有錢使得鬼推磨 ~

尤其大部分律師,明知客人犯法甚至強姦/殺人,為了錢而想盡辨法為客人洗脫罪名~

信什麼法律公義,人人平等,是儍瓜~

有錢人就話法律平等~

purple_onion    發表於 16-10-18 11:00
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

法律從來都系無平等 無保障

男爵府

大力大力 發表於 16-10-18 10:19
正常,有錢使得鬼推磨 ~

尤其大部分律師,明知客人犯法甚至強姦/殺人,為了錢而想盡辨法為客人洗脫罪名~ : ...
定罪係法官唔係律師,唔可以講《明知客人犯法甚至強姦/殺人》
一日法官未定罪,任何人都係疑犯,律師的責任係幫當事人喺証據上找出疑點,
如果律師自己為疑犯未審巳認定有罪,這是人治不是法治

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

成日覺得律政 c 係咪形同虛切

子爵府

有咩唔係有錢人話曬事?
食餐飯,一般人間唔中出街食飯,有錢人開連鎖餐廳價格佢話事....
住屋,一般人買二百呎樓俾幾百萬,有錢人就起棟細細地樓貴賣俾你.....
獻醜不如藏拙

首頁

尾頁

跳至