用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

片片專區 今日: 1|主題: 1619

[換片新手] 爆片

別墅

國民生產總值:970

點先知隻尿片岩唔岩bb 用?
我用開白p一直郁話有乜問題,但我發現最近bb 成日爆屎 。上到個背隻都有,有時大脾位又有

係唔係坐係到呵又會流出黎?

王國熱話
三字歌星名接龍-接任何一字,可同音
A-Z 英文名 順序接
三字接龍 接其中一字 (同音都得)part 2
*** 七色彩虹 *** (同音也可)

別墅

國民生產總值:772

之前試過坐係到係大比流出黎, 而家每次坐係到我都提心吊膽

別墅

BKMAMIMAMI 發表於 16-10-18 15:31
之前試過坐係到係大比流出黎, 而家每次坐係到我都提心吊膽

係呀!咁但係佢總會有機會坐係到時呵屎,我試過一知佢可訓佢係到都已趕唔切..

別墅

國民生產總值:771

ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

引用:點先知隻尿片岩唔岩bb+用?我用開白p一直郁

原帖由 missjeannieee 於 16-10-18 發表
我用開白p一直郁話有乜問題,但我發現最近bb 成日爆屎 。上到個背隻都有,有時 ...
bb大左個身型都會變左,如果覺得唔夾可以考慮試下其他牌子,我仔仔著緊huggies背後有防漏袋仔,唔會咁易爆上腰

大宅

國民生產總值:1589

畀面勳章

如果成日都係爆咁要考慮下轉第2隻吧

大宅

國民生產總值:3080

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

引用:點先知隻尿片岩唔岩bb+用?我用開白p一直郁

原帖由 missjeannieee 於 16-10-18 發表
我用開白p一直郁話有乜問題,但我發現最近bb 成日爆屎 。上到個背隻都有,有時 ...
Pampers既片片如果有爆屎情況,可能係因為已經唔岩size, 你可以試下轉大一個碼同放好d大脾位邊,希望幫到你😊

複式洋房

國民生產總值:497

missjeannieee 發表於 16-10-18 10:28
我用開白p一直郁話有乜問題,但我發現最近bb 成日爆屎 。上到個背隻都有,有時 ..

複式洋房

國民生產總值:497

missjeannieee 發表於 16-10-18 10:28
我女女用白p,一定會在背面爆屎。如果Huigger 一定吾會爆,因為背面做了防漏功能。可以試下。

大宅

國民生產總值:1722

回覆 yantau 的帖子

h牌防漏設計好work,可以截住啲poopoo。同埋最轉左新版吸力好似好左…換片時bb個patpat乾爽過之前,新版未漏過

別墅

國民生產總值:839

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

會唔會係片片唔啱碼要用大一個碼?我女一直都用白p ga,又無呢個問題。腰圍同脾脾都包得好好,好貼。

洋房

國民生產總值:58

如果pampers爆尿,大機會係size唔岩,我女試過唔同牌子尿片,最後都係用返pampers,h牌就別提了,尿同屎無一不爆丫

男爵府

國民生產總值:5216

我覺得係尺碼唔啱,唔可以靠腰圍個彈性貼,一定要前面腰遮到成條貼先唔會爆片。

禁止訪問

國民生產總值:287

別墅

願我能 發表於 16-10-29 17:43
我覺得係尺碼唔啱,唔可以靠腰圍個彈性貼,一定要前面腰遮到成條貼先唔會爆片。
...

點先叫前面腰遮到成條貼?有冇相睇可以參考

男爵府

國民生產總值:5216

missjeannieee 發表於 16-10-30 11:53
點先叫前面腰遮到成條貼?有冇相睇可以參考

即係塊片前面嗰複嘅腰位可以覆蓋到腰側,不是單靠後面的彈性貼貼住條腰,明不明?因為彈性貼會滲尿的。
我手指指住的位就是了,綠色彈性貼可以貼住前複的腰邊

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

願我能 發表於 16-10-30 12:20

即係塊片前面嗰複嘅腰位可以覆蓋到腰側,不是單靠後面的彈 ...

明白!我睇下情況會唔會好d先..
謝謝

洋房

國民生產總值:81

會唔會BB大個左,白p試下換大一個碼吖!
如果都冇改善,就考慮換其他品牌試下!

別墅

emilyfong01 發表於 16-10-31 23:35
會唔會BB大個左,白p試下換大一個碼吖!
如果都冇改善,就考慮換其他品牌試下!
...

我個b好細粒咋,應該冇乜可能係要換大一個碼~ 我仲白痴到果時陀佢時乜都唔識,係bb 展到一次過買曬白p coupon, 宜家成屋都係不同size既白p..
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎