用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

夫婦情感 今日: 14|主題: 36697

爸爸離開對子女成長有何影響?

別墅

國民生產總值:519

喺爸媽關係吾好的情況下,雙方都吾開心,你地認為爸爸一走了知,離婚(保証女方及子女有住宿,但工作不穩定,未必可以長期比足生活費),爸爸自殺(有層供完的私樓,一筆保險金) 三方面,那一樣對子女成長最細影響?

王國熱話
你會和小朋友一齊玩Pokemon Go嗎?
由哪位幫BB命名?
你喜歡香港的「冰點」氣溫嗎?
最鍾意食邊款賀年糕?

洋房

國民生產總值:36

回覆:爸爸離開對子女成長有何影響

這也是我成日想既野。但女女都好明白,因佢眼見我地日嘈夜嘈,就快家暴。
我宜家係,忍得就忍。儲下錢,有夠錢就同女走

珍珠宮

國民生產總值:35509

樂桃猴年勳章

leungsf 發表於 16-10-18 10:35
喺爸媽關係吾好的情況下,雙方都吾開心,你地認為爸爸一走了知,離婚(保証女方及子女有住宿,但工作不穩定 ...

其實失去是但一方都會對子女有影響,但影響係好係壞要睇子女本質,同埋成長過程中家人俾啲乜嘢MESSAGE佢...有啲家長會對呢啲單親子女更為溺愛縱容,咁慢慢呢啲子女咪變咗經不起風浪,怨天尤人,自暴自棄...反之正面嘅就會更堅強更懂事同成熟,可能仲會安慰返家人添!
百花叢裡過,片葉不沾身。

水晶宮

國民生產總值:52983

回覆樓主:

其實係睇留係仔女嗰方點處理,仲緊要過離開嗰方

伯爵府

國民生產總值:19945

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

mini1204 發表於 16-10-18 11:00
其實係睇留係仔女嗰方點處理,仲緊要過離開嗰方

自問覺得睇照顧個個點教點小朋友性格,同埋離開Ge原因,和平ge可以見面,否則唔見好過見

翡翠宮

國民生產總值:91926

可能一走了之對小朋友影響大D, 咁如果死佐就冇辦法喇

大宅

國民生產總值:3644

自殺唔好呱...珍惜生命

大宅

國民生產總值:4645

認識瑞士牛牛第二回

或是私下協議 ? 待仔女長大後 (AGE 11 - 13)...才作出決定...?

水晶宮

國民生產總值:54754

自殺可能影響會比較大啊,死佐以後就無得見

子爵府

國民生產總值:13792

回覆:爸爸離開對子女成長有何影響

其實見到父母感情唔好,無論咩結果,都係好辛苦架~影響可以好極端~
不過都仲要睇本身父母各自同仔女關係如何?父母分開會點樣對仔女,都有唔同嘅變數~
我自己父母感情好差,但父母各自又錫我地,細個會好怕佢地離婚,因為唔想無左試旦一個,佢地試過嘈到丟爛晒屋企嘅野,我地幾姊弟都係希望第二日就無事~
到依加大個,因為父母嘅糾紛,小朋友變左磨心,尤其我爸爸一定要個仔,最終縱壞個仔,長大做左好多壞事,又成日同我媽嘈,見到個家咁,真係好希望佢地離婚,分開佢地,平靜過日子。。。家一早就無左。。
而我老公,佢父母都係自私嘅(詳細唔講啦),佢爸爸直頭唔要佢,變成我老公自細就覺得無爸爸好正常,離婚定死左都無問題,而佢媽媽就日提夜提要回報,同教兩個仔(包括我老公)點樣去討厭佢爸爸,小朋友又係變左磨心,自細都係嘈,所以老公依加同樣想努力建立好自己頭家,想有個家可以舒舒適服服,唔想學似佢父母~

水晶宮

國民生產總值:52983

回覆樓主:

婚姻失誤,吾代表佢吾可以繼續做子女既爸爸。

水晶宮

國民生產總值:72875

一走了之/自殺
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎