用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 45|主題: 117520

[韓國] 機場/ 明洞來回交通  

男爵府

國民生產總值:8355

醒目開學勳章 2015xmas

請問各位覺得坐巴士還是機鐵好?

王國熱話

翡翠宮

國民生產總值:98283

ProAbsorb勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 夏天玩到顛 貓狗褓姆 分享愛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 活躍勳章 吸收力勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章

回覆 EmilyBB 的帖子

我每次去都係搭巴士,一黎方便唔駛四圍搬,二黎佢D巴士都好舒服

別墅

國民生產總值:547

梗係巴士啦,超方便~大部份都喺正酒店門口落車或者行3-5分鐘就到達酒店門口!!

wcpcelia    發表於 16-10-18 14:30

男爵府

國民生產總值:5051

2015xmas

坐巴士 ? $ 1位

男爵府

國民生產總值:8868

個陣搭凌晨機 只可以機鐵 拎住行李都辛苦架… 可以揀就巴士吧

男爵府

國民生產總值:9846

引用:坐巴士+?+$+1位

原帖由 fat媽 於 16-10-18 發表
坐巴士 ? $ 1位
15000 won 1 位,有coupon可減1000 won

男爵府

回覆:機場/ 明洞來回交通

巴士啦,唔使搬上搬落!

男爵府

國民生產總值:5051

2015xmas

suyett 發表於 16-10-18 16:30
15000 won 1 位,有coupon可減1000 won
THX

寶石宮

國民生產總值:300264

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

我係搭巴士, 咁啱酒店門口就有站, 方便到爆

男爵府

國民生產總值:8954

suyett 發表於 16-10-18 16:30

點可以有coupon 呢?

男爵府

引用:Quote:suyett+發表於+16-10-18+16:30+15000

原帖由 binbin仔 於 16-10-18 發表
點可以有coupon 呢?
上網search,之前都有jm post 過

大宅

國民生產總值:4506

回覆:機場/ 明洞來回交通

如果夠4個人就坐的士

我啱啱由首爾返黎,去明洞大概6萬至6萬5 won,又快又舒服

大宅

國民生產總值:1091

回覆樓主:

請問有冇人知機場巴士小孩幾歲要收$?小孩咩價$?

大宅

國民生產總值:2285

大小同價, 15000W一位, 所以決定包車去酒店.
15000W = 105港幣呀!

大宅

國民生產總值:1777

Ctirp或阿里旅行book架車由機場去明洞好平咋,我book左26/12一架四人車,只係$104人仔!

水晶宮

國民生產總值:67638

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 2015xmas

有大行李就巴士方便, KR會平D但要搬行李落樓梯.

大宅

國民生產總值:2460

gzilla 發表於 16-10-19 03:38
如果夠4個人就坐的士

我啱啱由首爾返黎,去明洞大概6萬至6萬5 won,又快又舒服

我兩大兩小,咁聽你講坐的士仲平喎

大宅

國民生產總值:1238

stepchk 發表於 16-10-18 13:56
回覆 EmilyBB 的帖子

我每次去都係搭巴士,一黎方便唔駛四圍搬,二黎佢D巴士都好舒服 ...

請問仁川机場坐巴士往明洞,要多久時間?
是否24小時也有巴士往明洞?需要book嗎?多谢分享!

翡翠宮

國民生產總值:98283

ProAbsorb勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 夏天玩到顛 貓狗褓姆 分享愛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 活躍勳章 吸收力勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章

jessyleung 發表於 16-10-21 09:32
...

要預返大約45分鐘至1小時到明洞。不用預約,係機場門口有售票處買車飛。係咪24小時我無留意,想知更多可以上返仁川機場網站有晒巴士資料,你可以睇埋邊架巴士近你住嘅酒店。

大宅

國民生產總值:4506

引用:Quote:stepchk+發表於+16-10-18+13:56+回覆

原帖由 jessyleung 於 16-10-21 發表
...
巴士唔係24小時
我淨係知最早一班係4點幾

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎