成日有鬼佬打黎屋企搵工人 - 論盡家傭 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區

義工

論盡家傭 今日: 6|主題: 125542

成日有鬼佬打黎屋企搵工人

大宅

國民生產總值:1175

請問通常係咪追債? 我問工人,工人又話唔識個鬼佬。。。
請問有咩方法凶個工人?

王國熱話
屙左幾次之後個Pat勁大舊
BB車係咪應該買二手?
邊度買BB野最齊全和最平?
silver cross /peg perego BB車用請俾意見

男爵府

國民生產總值:8493

電話有來電顯示你咪直接打電話問清楚對方囉。

瑪瑙宮

國民生產總值:146967

ilovebb88 發表於 16-10-18 11:02
請問有咩方法凶個工人?

鬼佬... 黑鬼, 白鬼, 中東?
可能有人追你工人吧。

你不想听:
cut 線, 黑名單, .... 还有其它方法?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。
怎討論交流?。

大宅

國民生產總值:4504

可以不理或block咗佢.....而家個個工人都有手機,若果係佢朋友,會直接打佢手機....

男爵府

國民生產總值:8536

ilovebb88 發表於 16-10-18 11:02
請問有咩方法凶個工人?
係囉!block 咗嗰電話咪ok囉!冇來電顯示咪唔聽,收佢線
唔使同工人講咁多㗎!

大宅

國民生產總值:4054

2018勳章

一開始已要同工人講清楚沒有僱主同意不得將僱主及家人地址、電話等向任何第三者透露。

大宅

國民生產總值:3192

ajfamily 發表於 16-10-18 15:53
一開始已要同工人講清楚沒有僱主同意不得將僱主及家人地址、電話等向任何第三者透露。 ...

我都試過有講英文的打屋企電話找工人, 我嬲得濟叫對方打佢手提電話,唔好再打黎, 收線! 再同工人講唔好用我屋企電話, 佢死口話唔知我屋企電話。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.