用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 505|主題: 869407

今日收到PayPal 電郵

大宅

國民生產總值:2877

究竟係唔係呃人電郵?我係冇申請PayPal服務,如果俾人盗用,我可以點做?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

國民生產總值:54064

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 2015xmas

回覆:今日收到PayPal 電郵

我覺得假,我都無PayPal戶口,前兩日收到,我無理,即地裂

大宅

國民生產總值:1615

育兒性格勳章

但正常嘅PAYPAL EMAIL係: HI XXXXXX, 你個名架喎!!! 你快啲CHECK下有無過數

複式洋房

國民生產總值:218

我都係今朝收到, 內容完全同你一樣

大宅

國民生產總值:1103

我今日都收到,內容一樣

大宅

國民生產總值:3981

BK Milk勳章

HorFamily 發表於 16-10-18 11:06
究竟係唔係呃人電郵?我係冇申請PayPal服務,如果俾人盗用,我可以點做?

...

我剛才收到跟你一膜一樣email
我睇到email address 係假
所以deleted 左

wcpcelia    發表於 16-10-18 12:42

大宅

嚇得我以爲戶口俾人盗用,又上網搵hotline電話,但冇人聽,之後先上網問一問BK,而家知道係呃人電郵,個心都定D,唔該哂咁多位。

別墅

國民生產總值:561

回覆樓主:

明顯係spam mail... 首先PayPal會用你個user name稱呼你,另外你睇下sender個email address就知佢係咪假架啦... 佢都係想嚇到你click佢條link去login然後就去偷你個account用...

大宅

國民生產總值:2126

我都收到,不過無理,delete左

大宅

flogum 發表於 16-10-18 11:21
明顯係spam mail... 首先PayPal會用你個user name稱呼你,另外你睇下sender個email address就知佢係咪假架 ...

我近排都收到PayPal電郵,話個A/C唔知咩嘢,我之前係BK䏲到有人講係呃人電郵,所以冇理,點知今日收到話我買咗嘢,好彩冇禁條link,唔係就真係俾人盗用戶口,而家真係要好小心,太多以公司名義嘅呃人電郵。

子爵府

國民生產總值:10686

其實咁樣呃到d咩資料。

男爵府

國民生產總值:6317

畀面勳章 貓狗褓姆 2016夢想成真

回覆樓主:

我今日都收到同你一樣既電郵

大宅

國民生產總值:3639

收到too

象牙宮

國民生產總值:239777

動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

我都收到
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

國民生產總值:1153

回覆:今日收到PayPal 電郵

別墅

國民生產總值:561

junechoi02 發表於 16-10-18 11:34
其實咁樣呃到d咩資料。

呃你去click佢條link去login入你PayPal,咁就有晒你login password, 然後咪可以用你嘅信用卡或銀行戶口去買嘢或send錢囉...

大宅

國民生產總值:4641

我都收到, 我打咗去paypal問, 係假的.

子爵府

國民生產總值:10686

回覆:flogum 的帖子

謝謝你的解答

複式洋房

國民生產總值:299

我都收到,我send email 比pay pal 同佢講我無做過交易!

禁止訪問

國民生產總值:52

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎