婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

EudyptulaMinor 發表於 16-10-28 10:59
因為大部份男人本來就唔會好理屋企雞毛蒜皮小事, 佢地唔會留意到屋企擺設唔同左, 換左洗頭水牌子, 甚至有冇 ...

agree! 男人真係比較不拘小節,如果外母幫手做好家務老公已經好感激,相反如果99幫手做,老婆可能嫌99做得少或做得唔夠完美

大宅

MommyPanel勳章 開心吸收勳章

十.分.認.同!!!
老公病左,6299明知道但都乜都唔問唔理
相反我媽咪又走去上網睇下可以煲d咩岩佢飲(老人家打一隻字要成分鍾都會上網睇就係為左c6)
轉天氣呀c6 d 皮膚唔好,媽咪又會轉登沖下火野比c6飲
但做節食飯就一定要就男家日子先,大時大節如果2邊撞左日就一定要犧牲我地女家呢邊,過年又要去佢地果邊先
6299靜係緊張自己同大伯個仔有無車坐
每次提我地去食飯都緊張會唔會接佢地
有次c6架車壞左整緊,6299知道之後無提過我地幾點邊度食,食完88都無講自己同大伯一家搭的士....
點解永遠呢d無付出又想人地對佢好...
付出果d就不求回報...
感覺結左婚c6真係多左個呀媽
而我就多左個攞著數計到盡既6299

珍珠宮

回覆樓主:

從來都喺

男爵府

BK Milk勳章

wln 發表於 16-10-18 11:10
結左婚十幾年,面對左咁耐男家屋企人。都溶入唔到。
可能我爸媽真太好,比較之下,老公家人都幾冷漠。我爸 ...

當然啦
始終唔係有血緣關係!
唔煩你已經好好彩

侯爵府

算啦!對你唔差,普普通通已經不過不失。

我好簡單佢做母親會為個仔好,會體諒個仔,對我老公好就足夠。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

別墅

回覆樓主:

冇血緣關係,可說是外人!人夾人啦,有些事情要隨緣

大宅

cocokan2004 發表於 16-10-18 12:55
我寧願99真冷淡好過假熱情.

我99咪係 假熱情 你以為佢份人好好 但其實係背後比佢話到一面屁

別墅

完全明白樓主你

首頁

尾頁

跳至