用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1492|主題: 870000

求開解

大宅

國民生產總值:4303

又到測驗時間,小四小朋友,成绩次次都合格與唔合格之間,特別數學,之前预测都唔合格,好擔心,自己又要返工,我開始睡唔著,因為佢學校一科主科唔合格就要冧班,我c6只係掛住打機,返黎唔好成绩就鬧下佢。我好擔心,小朋友又好似個腦根變通唔到,又無記性,教完又錯,成日睇鍺提目。

男爵府

國民生產總值:6094

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 2015xmas

試下補習, 有時別人教好過自己教

侯爵府

國民生產總值:24433

BBLOVEMAMA 發表於 16-10-18 11:28
又到測驗時間,小四小朋友,成绩次次都合格與唔合格之間,特別數學,之前预测都唔合格,好擔心,自己又要返 ...
買多D練習比佢操下, 我以前都好似你咁訓唔安食唔落, 都無法子, 讀書講天份, 強求不得

我就是太緊張學業, 最後同兒子關係唔好, 佢唔想見到我

彩鑽殿

國民生產總值:802143

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

可以的話, 試下揾補習

子爵府

國民生產總值:11669

又到測驗時間,小四小朋友,成绩次次都合格與唔合格之間,特別數學,之前预测都唔合格,好擔心,自己又要返 ...
重係細,重有發展空間.

水晶宮

國民生產總值:60790

畀面勳章 BK Milk勳章

我仔都小四...成績中間...我都比佢去補...比人教係好好多...
人地有方法令佢思想轉得快好多...佢既功課我同老公都識..
但硬係好似講極佢都唔明咁..返左補習之後好好多...
做功課都快左...
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

瑪瑙宮

國民生產總值:136706

首先,佢D功課自己做得晒嗎?

其次,+-×÷運算OK 嗎?乘數表識背嗎?

大宅

國民生產總值:4303

Sumyeema1 發表於 16-10-18 14:08
首先,佢D功課自己做得晒嗎?

其次,+-×÷運算OK 嗎?乘數表識背嗎?

佢都識,不過唔小心,成日錯,十錯五條,有時最大五位數,佢就寫最細,文字题就更改唔好提,但最惨自己話自己好叻,教佢又唔聽
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎